Oltási igazolás nélkül repülhetünk az USA-ba május 11-től

Forrás: turizmus.com

 2023. május 02. 17:31

Az Amerikai Egyesült Államokba légi úton érkezőknek május 11-től nem lesz szükségük a teljes oltottság igazolására beutazáskor.

Május 11-től oltási igazolás nélkül is repülhetnek a külföldi látogatók és a szövetségi alkalmazottak az Amerikai Egyesült Államokba. Az amerikai kormány hétfőn jelentette be, hogy a közegészségügyi vészhelyzet megszűnésével ezt a korlátozást is feloldják – írja a Reuters.

A külföldi látogatók mintegy másfél éve a teljes oltottság igazolásával utazhatnak be az országba.

Jövő csütörtöktől a teljes oltottság igazolása nélkül lehet az USA-ba repülni

Fotó: 123rf.com

A Biden-kormányzat tavaly júniusban megszüntette a negatív teszteredmény bemutatásának kötelezettségét a légi úton érkező látogatók számára, de az oltási követelmények a legtöbb utazó számára érvényben maradtak.

Az amerikai belbiztonsági minisztérium hétfőn azt is közölte, hogy az országba szárazföldön és komppal belépő külföldiektől május 12-től nem követeli meg az oltottságot, illetve annak igazolását.

A Fehér Ház azzal indokolta a korlátozások feloldását, hogy a kórházban kezelt koronavírusos esetek, valamint a vírussal összefüggő halálesetek száma mintegy 90 százalékkal csökkent 2021 januárja óta.