Így működik az új önkiszolgáló poggyászfeladás a reptéren

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 12:51

Önkiszolgáló poggyászfeladó pultokat helyezett üzembe a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A próbaüzemben működő rendszernek köszönhetően az utasok számára gyorsabbá, kényelmesebbé válik a poggyászfeladás folyamata.

Folyamatos próbaüzemmel működik a budapesti repülőtér termináljain a 2-2 új önkiszolgáló poggyászfeladó pult.

 

Az utas nyomtatja a poggyászcímkét is

A szolgáltatás előnye, hogy azok az utasok, akik a fejlesztéshez csatlakozó légitársaságok valamelyikével utaznak, utazás előtt gyorsan és kényelmesen tudják feladni a poggyászukat.

A rendszer lényege, hogy az utasok a (nyomtatott vagy elektronikus) beszállókártyán feltüntetett vonalkód beszkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászcímkét.

Gyorsabb lesz a csomagfeladás az új automatákkal

 

A Wizz Air volt az első

Az újonnan bevezetett szolgáltatáshoz elsőként a budapesti repülőtér legnagyobb forgalmát bonyolító légitársaság, a Wizz Air csatlakozott, egyelőre napi korlátozott számú járattal.

Az önkiszolgáló poggyászfeladás lehetőségét kínáló járatok köre a tesztidőszak folyamán is bővül, a fejlesztéshez pedig a jövőben folyamatosan csatlakoznak a légitársaságok, egyre több induló járat utasainak biztosítva az önálló poggyászfeladást.

A Wizz Air utasai saját maguk, gyorsabban és egyszerűbben, akár már 3 órával járatuk indulása előtt feladhatják poggyászukat

Fotó: Wizz Air

 

Így működik

Az utas a pultok előtt kihelyezett nyomtatóállomásoknál kézi scannerrel beolvassa a beszállókártyáján lévő  vonalkódot, majd a kinyomtatott poggyászcéduláját saját maga felhelyezi a bőröndre.

Ezt követően a poggyászt az automatizált pultnál lévő csomagszalag automatikusan továbbítja. Az új rendszer használatát folyamatosan repülőtéri személyzet segíti a helyszínen.

A Budapest Airport az elmúlt hónapokban több mint százezer eurós fejlesztést hajtott végre, együttműködve a rendszert szállító német Materna Gmbh-val – írják közleményükben.