Online ellenőrizhetik utazási dokumentumaikat a KLM utasai

Forrás: turizmus.com

 2021. július 29. 15:58

A KLM Holland Királyi Légitársaság is bevezeti az előzetes online dokumentum-ellenőrző funkciót, bizonyos járatok indulása előtt lehetőség lesz meggyőződni arról, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utazási szabályoknak megfelelnek-e az okmányok.

A holland légitársaság Upload@home néven indítja el a szolgáltatást, ennek oka, hogy a járvány alatt a beutazási szabályok folyamatosan változnak, és még a tapasztalt utasoknak is sokszor gondot jelent az aktuális előírások nyomon követése.

Ebben segít az új szolgáltatás, mivel a célállomás megadásával és az utazási dokumentumok feltöltésével egyszerűen ellenőrizhető, hogy azok megfelelnek-e a beutazási feltételeknek.

 

Így működik az Upload@Home

A KLM online ellenőrző alkalmazása minden Amszterdamba tartó járat esetén használható, emellett Schipholról Curacao, Dubai, Lima, St. Maarten, Isztambul, felé, illetve német és spanyol repülőterekre közlekedő járatokon érhető el, de a járatlista folyamatosan bővül. Azon ügyfelek, akik ezen járatokra foglaltak jegyet, legkésőbb 5 órával a járat indulása előtt egy online felületre tölthetik fel az ellenőrizendő dokumentumokat. Az eredmény átlagosan egy órán belül e-mailben érkezik meg, a szolgáltatás közép-európai idő szerint reggel 6 és este 10 óra között érhető el.

Reggel 6 és este 10 óra között érhető el az online utazásiokmány-ellenőrző szolgáltatás

Fotó: KLM

Ez történik a repülőtéren

Minden utas, akinek Covid-19-cel kapcsolatos dokumentumokat kell bemutatnia, beszálló kártyáját az utasfelvételi pultnál veheti fel, illetve feladhatja csomagját. Ha ez előtt már online ellenőriztette az okmányokat, akkor csak az útlevél számát, illetve szükség esetén a vízumot kell felmutatni. A KLM ennek ellenére azt javasolja, hogy mindig legyen a dokumentumokból egy kinyomtatott példány az utasnál, ha esetleg azt az érkezési helyen ebben a formában kérnék.

Boen Kreiken, a KLM ügyfélélményért felelős alelnöke szerint az Upload@Home szolgáltatást igénybe vevő utazók azzal a megnyugtató érzékkel mehetnek ki a repülőtérre, hogy minden okmányuk rendben van, és megfelelnek a beutazási szabályoknak.