Online közvetítővel szemben nyert a Ryanair

Forrás: turizmus.com

 2017. július 22. 05:33

A hamburgi bíróság minapi ítélete megtiltotta egy német online utazásközvetítő számára a Ryanair csomagfeladási díjainak „jogellenes és félrevezető” megemelését .

A Hamburgi Tartományi Bíróság döntése értelmében a CheapTickets.de weboldalt működtető Travix nem adhat meg a Ryanair tényleges csomagfeladási díjainál magasabb árat.

A bíróság megállapította azt is, hogy az online utazásközvetítő nem hivatkozhat egy nem létező, ún. diszkont légitársasági átalánydíjra.

A Ryanair július 20-án kiadott közleménye szerint a Travix a légitársasággal kötött megállapodás nélkül, rejtett különdíjakkal megemelt áron értékesített helyeket a légitársaság járataira.

A diszkont légitársaság hozzátette: azt sem kifogásolja, ha az online utazásközvetítők megjelenítik az árait, és számos közvetítőnek ad engedélyt az árai ár-összehasonlítási célokból történő megjelenítésére is.

A Ryanair üdvözli az egyelőre nem jogerős bírósági ítéletet, és azt javasolja az ügyfeleinek, hogy közvetlenül a légitársaság weboldalán foglalják le a jegyeiket.

Képünk csak illusztráció

Fotó: YouTube