Opatiját a világ legromantikusabb úti céljai közé választották

Forrás: turizmus.com

 2022. január 28. 19:44

A European Best Destinations és a Forbes tavaly Európa legromantikusabb városai közé sorolta Opatiját (Abbáziát), idén pedig a több mint 1,6 millió követővel rendelkező Trips To Discover turisztikai portál felvette a 15 romantikus úti célt felvonultató listájára.

A türkizkék tenger és a zöld hegyek, a fényűző villák és a festői tengerparti sétány teremtette változatos környezet Opatiját Európa egyik legromantikusabb úti céljává teszi. Ezekkel a szavakkal mutatta be a várost a népszerű Trips To Discover portál a 2022-es, 15 romantikus Valentin-napi úti célt felvonultató listáján.

A népszerű internetes portál – amelyet legnagyobb számban az Egyesült Államokban követnek – listáján Opatiját olyan neves úti célok között említik, mint a mexikói Los Cabos, a franciaországi Strasbourg, Izland, a portugál Lagoa, Bermuda, a hawaii Kauai vagy a floridai Key West – hívja fel a figyelmet a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete.

A legromantikusabb Valentin-napi úti célok között ajánlják Opatiját

Fotó: visitopatija.com

Az oldal cikkében emlékeztetett arra, hogy Opatija (korabeli nevén Abbázia) a 19. század óta vonzza a látogatókat varázsával, szépségével és különleges gasztronómiájával. Az "Adria királynője" immár második éve kerül be a kihagyhatatlan Valentin-napi helyszínek közé, hiszen tavaly az egyik legromantikusabb európai úti célnak választották a Best European Destinations és a Forbes által szervezett válogatáson.

Opatija februárban minden látogatóját romantikus hangulattal várja, tökéletes helyszínt varázsolva számukra a szerelem ünnepéhez. A városi parkokban és a tengerparti sétányon eltöltött kellemes pillanatok hangulatát sejtelmes világítás, különböző nyelveken írt gyönyörű üzenetek, valamint romantikus zenei aláfestés teremtik meg.

A szerelmesek ilyen romantikus helyeket találhatnak a tengerparton

Fotó: visitopatija.com

A város szállodái egész februárban remek ajánlatokkal várják mindazokat, akik a "szerelmesek hónapjában" itt tervezik eltölteni pihenésüket. A feltöltődéshez minden adott: romantikus parkok és sétányok, wellnessközpontok, éttermek, kávézók és a gasztronómiai különlegességek.