Téli felfrissülés az Adria gyógyparadicsomában

Forrás: turizmus.com

 2023. december 23. 21:19

A tiszta tengeri levegő, a napsütés és az enyhe mediterrán klíma több mint száz éve vonzza a gyógyulni, pihenni vágyókat a Kvarner-öböl partján fekvő Opatijába. A Liburnia Riviéra az újévi feltöltődésre is ideális választás.

A civilizációs ártalmak miatt egyre többen szenvednek a stressz tüneteitől, kimerültségtől, alvászavaroktól vagy allergiás, asztmás betegségektől. Nem csoda, hogy a programokkal zsúfolt év végét követően sokan keresik a teljes kikapcsolódás, a testi-lelki feltöltődés lehetőségét. Az enyhe mediterrán klímának és a sós tengeri levegő, valamint az 1400 méter magas Učka felől érkező hegyi levegő kombinációjának köszönhetően a Liburnia Riviérán töltött idő a legtöbb említett problémára gyógyírként szolgál.

 

Kényeztető wellnessprogram

Opatijában a szálláshelyek hagyományosan nagy hangsúlyt helyeznek a vendégek jóllétére, a gyógy- és wellness-szolgáltatásokra, illetve arra, hogy a spa- és wellnessélmények a szabadtéri tevékenységek harmonikus kiegészítéseként szolgáljanak. A Liburnia Hotels & Villas a Liburnia Riviérán található 18 szálláshelyével tökéletes választás a pihentető nyaraláshoz.

Az ötcsillagos Hotel Ambasador tökéletes választás a pihentető nyaraláshoz

Fotó: Opatija Tourist Board

Ezt a filozófiát képviseli a modern, ötcsillagos Hotel Ambasador is, amely prémiumkategóriás szállodai létesítményekkel, beltéri és kültéri medencével, 1300 négyzetméteres wellnessközponttal várja a vendégeket. A szálloda kényeztető „Gemology SPA Experience” ajánlatának része a gintonikkal kísért VIP-üdvözlet, a prémium szoba felejthetetlen kilátással a Kvarner-öbölre és az extravagáns privát SPA-élmény, amely a testpeeling és a luxus drágakőmasszázs mellett egy pohár pezsgőt és egy apró édes meglepetést is tartogat. A vendégek a fűtött tengervizes beltéri medencét és a SPA-zónát (finn szauna, törökfürdő, jégkút, fűtött pihenőágyak, hétszemélyes pezsgőfürdő) ugyancsak korlátlanul használhatják.

A Liburnia Hotels & Villas Heritage Collection egyik zászlóshajója a 19. század végén épült szecessziós Hotel Palace Bellevue. A kifinomult luxus kedvelőinek szól a szálloda „Wellness & Gourmet” ajánlata, amely különleges pihentető elvonulásra hív a szálloda wellness- és kulináris oázisaiba. A hároméjszakás program feszültségoldó, regeneráló és szépítő kezeléseket, gasztronómiai élményeket egyaránt tartogat a testi-lelki felfrissülésre érkezőknek.

Feszültségoldó kezelés a Hotel Palace Bellevue-ben

Fotó: Opatija Tourist Board

Aktív séták a Lungomare sétányon

A Liburnia Riviéra varázsát leginkább a híres Lungomare sétányon lehet felfedezni. A több mint 110 éve épült, Voloskótól Lovranig húzódó tengerparti útvonal tervei annak idején orvosok bevonásával készültek, hogy kialakítása hozzájáruljon a különböző gyulladásos panaszok enyhítéséhez és a légúti betegségek gyógyításához.

Itt télen sincs túl hideg a szabadtéri tevékenységekhez, legyen szó akár hosszabb gyaloglásról vagy kocogásról. A negatív ionokban gazdag friss tengeri levegő gyulladáscsökkentő hatással bír, fokozza az immunrendszer működését, kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszert, elősegíti a mély alvást, az egészséges emésztést, élénkíti a sejtek anyagcseréjét, jót tesz a lelki egészségnek, és összességében hozzájárul az általános jó közérzethez. Az Opatijai Turisztikai Hivatal minden szombaton ingyenes nordic walking sétákat indít a Lungomarén, amelyhez bárki csatlakozhat.

A Hotel Palace Bellevue a Liburnia Hotels & Villas Heritage Collection egyik zászlóshajója

Fotó: Opatija Tourist Board

A tenger télen is élmény

Bár sokan úgy gondolják, a szörfözés kizárólag nyári sport, a vérbeli széllovasoknak, kite-szörfösöknek Volosko városában télen is érdemes deszkára szállniuk: a hegyek felől érkező északi szél, a tramontana, amely az év több mint 250 napján fúj az Adrián, ilyenkor is kiváló lehetőséget kínál a hullámlovaglásra. A kevésbé merészeknek a szintén Voloskóból induló szárnyashajó-kirándulásokat ajánljuk.

A tenger legelszántabb szerelmesei a helyi Kukali klub tagjaihoz csatlakozva kipróbálhatják a minden vasárnap megrendezésre kerülő téli úszást a Slatina strandon – az egészséges felnőtteknek ajánlott sport stimulálja az immunrendszert, endorfint termel, kalóriát éget, és növeli a libidót.

 

Kirándulások az Učka-hegyre

A tengerparttól mindössze 30 percre fekvő Učka-hegyet átszövi a festői séta- és túraútvonalak hálózata. A különleges növényvilággal és mikroklímával rendelkező natúrparkban a lovaglást, a barlangászatot vagy a hegyi kerékpározást is kipróbálhatjuk – a mountain bike-osok nyolc, jól karbantartott, különböző nehézségű hegyi kerékpárúton, összesen 180 kilométer hosszan tekerhetnek – az ösvények egyes szakaszairól páratlan kilátás nyílik a Fiumei-öbölre, a szigetekre és a part menti városokra. Azoknak pedig, akiknek adrenalinból sosem elég, az Učka legmagasabb csúcsáról indulva a siklóernyőzést vagy a sárkányrepülést ajánljuk.

A környéken az adrenalinfüggők is megtalálják a számításukat

Fotó: Opatija Tourist Board

Fedezze fel a tengeri téli élményeket, élvezze a lenyűgöző kilátást a Lungomare sétányon, és merüljön el a gyógyító erőkkel rendelkező Učka-hegy varázslatos világában. Opatija mindazok számára ideális úti cél, akik egy kis időt szánnak saját egészségük és jóllétük fokozására, valamint egy felejthetetlen téli paradicsomban való pihenésre.

(X)