Így romantikázhatsz februárban Opatijában, az Adriai-tenger partján

Forrás: turizmus.com

 2024. február 14. 18:58

Opatija ideális hely egy kettesben eltöltött romantikus kikapcsolódáshoz februárban – Velence, Párizs, Róma, Santorini, Amszterdam, Madeira és Porto mellett az adriai város Európa legromantikusabb úti céljai között szerepel.

Opatijában (magyarul Abbázia) a szerelem hónapját csodálatos hangulat, vonzó programok és az ünnepre jellemző dekorációk teszik különlegessé, amelyek garantáltan meghódítják a látogatók szívét. A gyönyörű parkok a rejtett ösvényekkel, a hosszú tengerparti sétány és a csillagfényes esték tökéletes hangulatot teremtenek a kettesben eltöltött különleges pillanatokhoz, a romantikus érzéseket pedig elmélyíti majd a több száz szív és szerelmi üzenet. A szeretteinkkel készített fotók a különleges helyszíneken felejthetetlen élményeket őriznek meg, a hullámok hangjától kísért séták a rendezett parkokban pedig az elmúlt évszázadok nagy szerelmeit idézik meg.

Romantikus úti cél

Fotó: Nereo Crnić

Abbáziában a turizmus is éppen egy szerelmi történettel kezdődött: 1844-ben a híres Villa Angiolinát Iginio Scarpa építette felesége tiszteletére. A villa a horvát turizmus kezdetének szimbóluma is lett, így idén, építésének évfordulóján egyben a turizmus 180. évfordulóját is ünneplik Opatijában.

A tengerparti város kiváló gasztronómiai kínálattal, a modern gyógy- és wellnessközpontokban kellemes, pihentető kezelésekkel, valamint természeti adottságai folytán a tenger és a hegyek, az építészet és a természeti szépség, a kikapcsolódás és a szórakozás egyedülálló kombinációjával örvendezteti meg az ide látogató vendégeket. Ezt a kínálatot az opatijai szállodatulajdonosok és vendéglátók különleges ajánlata kíséri, amely egész hónapban tart, de különösen nagy hangsúlyt kap éppen Valentin nap környékén, a február 14-e körüli napokban.

Szerelem a levegőben

Fotó: Nereo Crnić

A neves turisztikai portál, a European Best Destinations a legromantikusabb európai úti célok közé sorolta Opatiját, Velencét, Párizst, Rómát, Santorinit, Amszterdamot, Madeira-t, Portót és más híres városokat, hangsúlyozva, hogy „a szerelem Opatijában benne van a levegőben". Az adriai város gazdag kulturális örökségével és természeti szépségével mély érzéseket ébreszt az emberekben, és arra inspirálja a szerelmeseket, hogy örüljenek minden együtt töltött pillanatnak.

A parkokba is jutott a piros szívekből

Fotó: Smiljan Prpić