Optimalizálja a Frankfurt–Budapest útvonalat a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2017. július 26. 12:10

Átalakítja a menetrendet, növeli járatai számát és nagyobb gépeket közlekedtet ezentúl a Frankfurt–Budapest útvonalon a német légitársaság.

A téli menetrendben rendszerint napi négy járat közlekedik a magyar főváros és a legforgalmasabb német repülőtér között. 2017. december 11-től viszont már eggyel több, napi öt járat repül ezen az útvonalon, ezzel változik a menetrend is.

„Folyamatosan figyeljük utasaink igényeit és ezek figyelembevételével fejlesztjük szolgáltatásainkat. Egyrészt évek óta jelentősen nő a kereslet ezen az útvonalon, másrészt az eddigi téli menetrend számos tengerentúlról érkező utasunknak nem volt optimális, mivel a Frankfurtba a reggeli órákban megérkező interkontinentális járatokról nem érték el a Budapestre 8:20-kor induló csatlakozást. Az új járatunk 10:10-kor indul Frankfurtból Budapestre, ezzel optimális átszállást biztosít szinte valamennyi nagy távolságú járatunk utasának” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője az új menetrend kapcsán.

Az új járat révén a tengeren túlról Frankfurtba érkező utasok rövid átszállási idővel repülhetnek tovább Budapest felé

 

Az új járat révén a Miamiból, Atlantából, Philadelphiából, New Yorkból, Torontóból és Washingtonból Frankfurtba érkező utasok rövid átszállási idővel folytathatják útjukat a magyar főváros felé. A Frankfurtból 10:10-kor induló járat menetrend szerint 11:40-re érkezik Budapestre, majd 12:30-kor indul vissza és 14:15-kor landol Hessen tartomány legnagyobb városában.

Az új járat a hét minden napján közlekedik majd, így 25%-kal, heti 28-ról 35-re növekszik a járatszám a két város között. Ezzel a lépéssel a Budapesten üzemelő légitársaságok közül a Lufthansa közlekedteti a legtöbb járatot egyazon útvonalon.

Az üléskapacitás viszont a két város között növekvő arányban repülő Airbus A320, 320 neo és 321-es, nagyobb kapacitású keskenytörzsű géptípusoknak köszönhetően még ennél is nagyobb mértékben emelkedik: közel 40%-kal több ülést kínál ezentúl a német cég.

Kapcsolódó cikkek

Új rekord a Lufthansánál

2017. július 12.