Optimisták a rendezvényszervezők az AMEX felmérése szerint

Forrás: turizmus.com

 2022. október 19. 16:31

Növekszik a cégek rendezvény-költségvetése és optimistábban tekintenek 2023 elé az AMEX legfrissebb globális rendezvény-előrejelzése szerint, amely 23 ország 580 rendezvényspecialistájával készült felmérésen alapul.

A válaszadók 77%-a optimista a rendezvényipar egészségére vonatkozóan, 67%-uk úgy véli, hogy a személyes részvétellel történő rendezvények 1-2 éven belül visszatérnek a pandémia előtti szintre. Néhány régióban a belső és kisebb rendezvények már idén meghaladják a 2019-es szintet – írja hírlevelében a VIMOSZ.

A válaszadók 65%-a szerint 2023-ban növekszik a cégek rendezvény-költségvetése. Erős növekedést várnak a személyes részvételű találkozók számában, hiszen ezeket tartják alapvetőnek a termelékenység javítása, a csapatok összekapcsolása, a fluktuáció csökkentése és a legtehetségesebb utánpótlás bevonzása érdekében.

Az AMEX felmérése fellendülést prognosztizál a rendezvényiparban jövőre

Fotó: 123rf.com

A válaszok 32%-a mondta mindössze, hogy belső találkozók cégen belüli helyiségében kell, hogy sorra kerüljenek, 40% más városra tervez, 45% pedig a résztvevők átéjszakázásával is számol.

Érdekes, hogy a Covid alatti hibrid rendezvényidőszak után a válaszadók többsége virtuális fáradtságra panaszkodott.

Viszont kiemelkedő fontosságúvá nőtt a fenntarthatóság kérdése: 80% gondolja, hogy a rendezvény tervezésekor feltétlenül számol ezzel a tényezővel.

Példaként hozták a papírfelhasználás minimalizálását (22%), az energiamegtakarítási és hulladékcsökkentési intézkedéseket (19%) és a zöld beszállítók igénybevételét (18%).