Optimistán tekintenek a szezon elé a Tunéziába utaztató irodák

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. március 03. 18:15

A napsütéses ország egéhez hasonlóan felhőtlen hangulatú sajtótájékoztatót tartott Tunézia az Utazás Kiállításon, az eseményen hazai utaztatók is bemutatták nyárra vonatkozó terveiket.

Optimistán nyilatkozott a világ és ezen belül Tunézia turizmusáról Abdelkarim Hermi, Tunézia egy éve hivatalban lévő budapesti nagykövete az Utazás Kiállításon megtartott standmegnyitón március 3-án. Bizakodóan tekintenek az idei szezonra, hiszen az egyre kedvezőbb beutazási feltételek új lendületet adhatnak a nyári kiutazásnak Magyarország irányából is – mondta.

Mint ismeretes, február 26-tól a teljes oltási sorral rendelkező utasoknak sem PCR-, sem antigéntesztre nincs szükségük a beutazáshoz. Azok az utazók, akik nem rendelkeznek a teljes oltási sorral, egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy az utazás megkezdése előtt 24 órával elvégzett, negatív antigénteszttel léphetnek be az országba. A 18 év alattiakra a tesztkötelezettség nem vonatkozik, Tunézia ráadásul minden Magyarországon használatos oltóanyagot elismer.

Abdelkarim Hermi kiemelte, hogy a tunéziai kormány jelentős támogatást adott a szektornak, sok szálláshely hajtott végre fejlesztéseket, és a lakosság nagyarányú beoltottságának köszönhetően országuk biztonságos úti cél. Miközben a magyar utasok körében még mindig a tengerparti pihenés az elsődleges motiváció, a sokféle turisztikai termék tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosít az aktív üdülésekhez is.

Balról jobbra: Ávrám Gabriella (Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal), Kálmán Krisztina (Taurus Reisen) és Abdelkarim Hermi nagykövet

Fotó: turizmus.com

Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője felszólalásában kiemelte, hogy a desztináció – amely az utóbbi időben elzártsága miatt némiképp háttérbe szorult – nagyon fontos a számukra, ezért különösen örömteli, hogy a két lépcsőben feloldott beutazási korlátozások szabaddá teszik a nyaralást a hazai utazóközönség számára. Optimista várakozásaiknak megfelelően májusban Budapest és Monastir között heti két charterjáratot indítanak, a második Djerbát is érinteni fogja. Meglátása szerint a tunéziai szállodák szolgáltatásai változatlanok, vagy jobbak, mint korábban, a pandémia hatására ugyanis a helyszíneken fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására. Pozitív várakozásaikat a kereslet aktivitása is igazolja, irodájuk erős februárt zárt, és a továbbiakban is élénk érdeklődésre számítanak.

Kálmán Krisztina, a Taurus Reisen irodavezetője szintén nagy várakozással tekint az idei szezon elé. „Csak két óra repülés, hogy megérkezzünk a napfénybe, Tunéziában ráadásul nagyon kedvező áron nyaralhatunk, hiszen a desztináció nagyon kedvező ár-érték arányú pihenési lehetőséget kínál” – hangsúlyozta a szakember. Miközben találhatók kiemelt, extra szolgáltatást nyújtó hotelek is a kínálatban, a hazai utazóközönség leginkább a közepes árfekvésű hoteleket keresi. Utasaik körében a visszatérő utasok aránya 30-40 százalékos, és egyre több fiatal igényli az all inclusive szállodák szolgáltatásait. A Taurus Reisen szintén heti két charterjárat üzemeltetését tervezi a nyári főszezonban, júniustól.