Orlando, Cancún, Mombasa és Phuket a KLM járathálózatában

Forrás: turizmus.com

 2021. május 27. 12:36

Az európai hálózat fejlesztése után a KLM a hosszútávú járatok számát is növeli a téli menetrendi időszak kezdetétől, október 31-től. A légitársaság Mombasába, Orlandóba, Cancúnba, Port of Spainbe, Bridgetownba és Phuketre is indít új járatokat.

Az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa Kenya egyik üdülő központja, az afrikai városba a KLM hetente kétszer közlekedik majd Boeing 787-9-es Dreamlinerekkel - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az európai városok után a hosszú távú járatokkal folytatódik a járathálózat visszaépítése a KLM-nél

Fotó: KLM

Ugyanezzel a típussal szolgálja ki az orlandói járatokat, Florida állam egyik legnagyobb városába hetente négy alkalommal közlekedik télen a holland királyi légitársaság.

Cancúnba hetente három alkalommal repülnek majd a légitársaság Dreamlinerei.

A KLM Bridgetownba (Barbados) és Port of Spainbe (Trinidad és Tobago) hetente háromszor közlekedik Airbus A330-asokkal, Thaiföld népszerű üdülő szigetére, Phuketre hetente négy járat indul, amelyet Boeing 777-300-asokkal teljesít.

 

Hálózatfejlesztési stratégia

A koronavírus-járvány alatt a KLM minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a hálózatot fenntartsa, ezzel lehetőséget biztosítva az utazásra annak, akinek feltétlenül szükséges volt, emellett az áruszállítás is biztosított volt. Ebben a holland kormánnyal szorosan együtt dolgozott a légitársaság, és erre lehet számítani a következő időszakban is.

Ez a stratégia jól működött a járvány alatt, most azonban eljött a fejlesztés ideje, főként azokban a régiókban, amelyekben gyors fellendülésre van esély. Ezért választotta a KLM a fent említett célállomásokat a hálózat bővítésére.

A cél, hogy a lehető legtöbb útvonal újra megnyíljon, a hálózat fejlesztésének flexibilisnek kell lennie, hogy a KLM gyorsan tudjon reagálni a változó igényekre, lehetőségekre. A mostani bővítéssel az elérhető célállomások száma megközelíti majd a járvány előtti szintet, de a járatok, és ezzel a felhasznált repülőgépek száma még elmarad a 2019-es szinttől. Amint az igényszint engedi, a KLM még több járatot indít, és/vagy nagyobb kapacitású repülőgépeket állít forgalomba.

Pieter Elbers, a KLM vezérigazgatója a bővítéssel kapcsolatban azt mondta, a légitársaság számára ez a következő jelentős lépés a hálózat újraépítésében. Jelenleg Európában 99 célállomás érhető el, és a téli időszakban az interkontinentális hálózat is tovább erősödik a hat új járat elindításával.

 

Menetrend

Mombasa és Amszterdam között a KLM a holland főváros felé Nairobin keresztül közlekedik, Orlandóból Amszterdam felé pedig Miamiban állnak meg a Boeing Dreamlinerek. Amszterdam és Phuket között mindkét irányú járat Kuala Lumpurban is leszáll. Bridgetownt és Port of Spaint egy járat szolgálja majd ki, Cancúnba közvetlen járat indul.

 

Biztonságos és felelős repülés

A KLM mindent megtett azért, hogy a járatok biztonságosak legyenek az utasok és a személyzet számára. Az orrot és szájat eltakaró maszk hordása továbbra is kötelező, a járatok fedélzetét még alaposabban takarítják. A fedélzeti levegő HEPA-szűrők segítségével folyamatosan frissül. Ezen intézkedések bevezetéséért a KLM megkapta az utasélménnyel foglalkozó APEX szervezet Gyémánt díját, így a KLM higiénia szempontjából a világ egyik vezető légitársasága lett.