A háború ellenére rengeteg turista utazik Oroszországba, legtöbben ebből az országból

Forrás: turizmus.com

 2024. február 14. 12:03

Jelentős emelkedés történt a külföldi turisztikai látogatások számában Oroszországban. A növekedést a legyengült rubel és a könnyített új e-vízum is segíti.

2023-ban 670 700 külföldi látogató érkezett az országba, ez háromszorosa a 2022 évi számnak.A látogatók csaknem egyharmada Kínából érkezett, számukra a csoportos utaknál vízummentességet vezettek be. A kínai utazók háromszorozódása után a német és török beutazók megduplázódása volt a leglényegesebb változás, a top 5-be még az Egyesült Arab Emirátusokból és Türkmenisztánból érkezők kerültek – írja a VIMOSZ hírlevelében, megjegyezve, hogy meglepő módon az orosz turisztikai statisztikai adatokat az orosz állami titkosszolgálat, az FSZB tette közzé.

A turisztikai látogatószám és a külföldiek határátlépése egyébként nagyságrendekben eltér egymástól, ez utóbbi 15,4 millió volt az adatok szerint az elmúlt évben.

Az Orosz Utazási Irodák Szövetsége, az ATOR a közzétett statisztikai adatokkal szemben a 2023. évi külföldi utazók számát 580 000 főre becsülte.

Jelentősen megugrott a külföldi turisztikai látogatások száma Oroszországban

Fotó: 123rf.com

Iparági szakértők szerint 2024-re négyszereződhet az Oroszországba utazók száma, jórészt a legyengült rubelnek köszönhetően, de komoly segítségnek ígérkezik a könnyített új e-vízum is.