Oroszország eltörli a beutazási korlátozásokat Kirgizisztánból és Örményországból

Forrás: turizmus.com

 2022. június 09. 14:22

Az orosz miniszterelnöki hivatal új rendeletet tett közzé hivatalos információs portálán, amely megszünteti az Oroszország és Örményország, valamint Kirgizisztán közötti utazásra vonatkozó összes, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott korlátozást.

Az orosz miniszteri kabinet még május 20-án adott ki egy rendeletet, amely felsorolta "azon külföldi államok listáját, amelyekkel szemben az Oroszország által bevezetett közlekedési kapcsolatokra vonatkozó ideiglenes korlátozásokat feloldják" – emlékeztet az eTurboNews.

Eddig kilenc államot és területet tartalmazott a lista: Abházia, Fehéroroszország, a donyecki és luganszki szeparatista területek, Kazahsztán, Kína, Mongólia, Ukrajna és Dél-Oszétia. A minapi bejelentés után Örményország és Kirgizisztán is felkerült erre a listára és minden utazási és közlekedési korlátozást hivatalosan eltörölnek a két állam és Oroszország között.

A 2021. június 15-i, a külföldiek oroszországi jogállásának szabályozására vonatkozó ideiglenes intézkedés a koronavírus-fertőzés terjedése miatt felfüggesztette a külföldiek ideiglenes és állandó tartózkodási engedélyeinek érvényességét.

oroszorszag_123rf

Eddig kilenc államot és területet tartalmazott az orosz lista, ez kiegészült Örményországgal és Kirgizisztánnal

Fotó: 123rf.com

Az említett rendelet szerint a tartózkodási engedélyek felfüggesztése "a másik országgal szembeni közlekedési korlátozások feloldását követő 90 napig" tart. Így a listán szereplő területek lakosai számára 90 nap elteltével újraindul a tartózkodási engedélyük érvényessége.