Oroszországban és Brazíliában is piacra léphet idén a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 30. 15:58

A FlixBus folytatja globális terjeszkedését, 2021 második felében piacra lépést tervez Oroszországban és Brazíliában is. A vállalat egy idén nyáron bejelentett 650 millió dolláros befektetést felhasználva meglévő és új piacokon is további növekedést tervez.

Egyedi üzleti modelljének köszönhetően a FlixBus regionális buszpartnereivel együttműködve vezető távolsági buszhálózatot alakított ki Európában és a második legnagyobb szereplővé vált az USA-ban – emlékeztet a cég a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A FlixBus 2020 nyarán indította el szolgáltatását a balti államokban, most pedig tovább terjeszkedik keleti irányba. A vállalat oroszországi piacra lépésének első szakaszában nemzetközi összeköttetéseket indít. Az első útvonal Szentpétervárt, Velikij Novgordot és Tallint köti össze szeptember 3-tól. Július közepén már egy belföldi útvonalat is tesztelt a szolgáltató Oroszországban, ami most szintén a kínálata részévé válik.

A FlixBus egyik járata Varsóban

Fotó: 123rf.com

A mobilitási cég 2021-ben egy újabb kontinensen, Dél-Amerikában is piacra lépést tervez, zöld üzleti modelljét a világ egyik legnagyobb buszpiacára, Brazíliába viszi. Az ország buszpiacának megnyitását követően a vállalat először a legnagyobb városok – például Rio de Janeiro és Sao Paulo – összekötését tervezi 2021 végétől, ezután pedig szeretne tovább terjeszkedni és országszerte elérhető hálózatot létrehozni.Júniusban a FlixBus anyacége, a FlixMobility bejelentette frissen lezárt befektetési körét, amelynek keretében több mint 650 millió dollárt szerzett. Ezt az összeget a cég a FlixBus és FlixTrain meglévő és új piacokon történő terjeszkedésére fordítja majd, egy jelentős rész a globális növekedést hivatott támogatni – írták közleményükben.