Országos sztrájk lesz az Egyesült Királyságban március 15-én

Forrás: turizmus.com

 2023. március 11. 18:18

A brit határrendészeti dolgozók és a londoni metró személyzete is sztrájkot tart március 15-én.

Nagy-Britanniában március 15-én újra országos sztrájkot tartanak a köz- és kereskedelmi szolgáltatások szakszervezetének (PCS) tagjai – adta hírül a Check24.

A PCS béremelést, jobb nyugdíjakat és nagyobb munkahelyi biztonságot követel a munkáltatóktól. A munkabeszüntetésben a várakozások szerint sokan vesznek majd részt, a londoni metró személyzete például 99 százalékban szavazta meg a sztrájkot, 77 százalékos részvételi arány mellett. A határrendészeti dolgozók már februárban is sztrájkoltak, és most újra szüneteltetik a munkát március 15-től másnap reggel 7 óráig.

A londoni metró alig vagy egyáltalán nem fog közlekedni március 15-én

Fotó: 123rf.com

A határellenőrzéseknél jelentős késésekkel kell számolni. Mindenki érintett lesz, aki valamelyik repülőtéren vagy tengeri kikötőn keresztül érkezik az Egyesült Királyságba, illetve a francia Calais, Coquelles vagy Dunkirk települések egyikén esik át az ellenőrzéseken.

A turistáknak arra is fel kell készülniük, hogy a londoni metró alig, vagy egyáltalán nem fog közlekedni aznap. Alternatívát kínálnak a föld feletti vonatjáratok és a buszok, amelyek személyzete nem sztrájkol, de amelyek valószínűleg túlzsúfoltak lesznek, és néhány megálló ugyancsak nem fog üzemelni.