Országosan egységesítené a közösségi kerékpározást a kormány

Forrás: turizmus.com

 2016. november 19. 11:16

Egységes, nemzeti közösségi kerékpáros keretrendszer létrehozására szolgáló részletes koncepció kidolgozására kérte a kormány a nemzeti fejlesztési minisztert, valamint a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztost.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány elkötelezett a közösségi kerékpáros rendszerek fejlesztése és ezek országos átjárhatósága iránt. Ennek érdekében indokoltnak tartja a közösségi kerékpáros rendszerek fejlesztését Budapesten túl Magyarország nagyvárosaiban és kiemelt turisztikai régióiban.

Indokoltnak látja továbbá azt is, hogy az egyes közösségi kerékpáros rendszerek között szolgáltatás, tarifarendszer, élmény szempontjából biztosítva legyen a teljes átjárhatóság, valamint a földrajzilag kapcsolódó rendszerekben a fizikai átjárhatóság.

A kormány az e célt megvalósító koncepció kidolgozása mellett azt is feladatul adta a fejlesztési miniszternek és az illetékes kormánybiztosnak, hogy tegyenek javaslatot a szükséges intézményrendszeri, fejlesztéspolitikai intézkedésekre és az egységes működést biztosító jogszabályi előírások kialakítására. (Fotó: City Bike Szeged)