Összefog a Volánbusz a NÚSZ-szal

Forrás: MTI

 2019. december 19. 13:46

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., ezáltal a Volánbusz is csatlakozott a NÚSZ nagyvásárlói programjához.

A két cég az összefogással, a viszonteladói jutalékok és a banki költségek megspórolásával jelentős összeget takarít meg – olvasható közleményükben.

A nagy járműflottát kezelő társaságok a NÚSZ nagyvásárlói programjának köszönhetően gyorsan, kényelmesen és nagy tételben tudnak e-matricát vásárolni gépjárműveikre.

A vásárláshoz kapcsolódó ügyintézés egy része online zajlik, a programban részt vevő cégeknek lehetőségük van utólagos elszámolásra és külön NÚSZ-os ügyintéző áll a rendelkezésükre.

A közlemény idézte Bartal Tamást, a NÚSZ vezérigazgatóját, aki kifejtette, a társaság hosszú távú célkitűzéseiben kiemelt helyen szerepel a szolgáltatói jelleg erősítése és az állami vállalatok közötti szinergiák kihasználása.

A két cég az összefogással, a viszonteladói jutalékok és a banki költségek megspórolásával jelentős összeget takarít meg

Fotó: volanbusz.hu

Ennek érdekében a saját tulajdonú vagy üzemeltetésű járműparkkal rendelkező társaságoknak olyan együttműködési megállapodást ajánlanak fel, amely kedvező feltételeket biztosít az e-matricás rendszer igénybevételéhez, a díjfizetős utak használatához kapcsolódó termékek megvásárlásához. Eddig több mint 200 vállalkozás mintegy 17 ezer járművel csatlakozott a NÚSZ nagyvásárlói programjához.

A hat regionális közlekedési központot idén ősszel integráló Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona a közlemény szerint elmondta: "az integráció jelentősége nemcsak a területileg eltérő tevékenységek és informatikai rendszerek összehangolásában, egységesítésében vagy a párhuzamosságok megszüntetésében rejlik; ugyanilyen fontos az állami forrásokkal való takarékosabb gazdálkodás és a hatékonyabb működés is."

A vállalatok döntően decemberben vásárolják meg járműveikre a következő esztendőre érvényes e-matricáikat, mivel ezek árát költségként még az adott évre el tudják számolni.

Kiemelték, a 2020-ra szóló úthasználati jogosultságokat még most sem késő megváltani. A NÚSZ nagyvásárlói programja nyitott, ahhoz nem állami tulajdonban lévő cégek is csatlakozhatnak, de azokra a kisvállalkozásokra is gondoltak, amelyek nem rendelkeznek nagyobb járműflottával.

Kapcsolódó cikkek