Közvetlen légi járat indulhat Bangkok és Budapest között

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. március 19. 10:37

Ősszel az AirAsia közvetlen légi járatot indít Bangkok és Budapest között, miután 2023-ban az egy évvel korábbi kétszeresére nőttek az idegenforgalmi adatok a két ország között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bangkokban.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a thai kollégájával folytatott tárgyalását követően azt közölte, hogy tavaly több mint tízezer thai turista érkezett Magyarországra, és több mint harmincezer magyar látogatott Thaiföldre.

"Ezért az egyik thai nemzetközi légitársaság már egy budapesti járat indítását mérlegeli. Az előkészület megkezdődött, az egyeztetéseket ma lefolytatjuk. Jó esélyünk van arra, hogy a közeljövőben közvetlen kapcsolat jön létre Bangkok és Budapest között" – tudatta Szijjártó Péter.

Közvetlen repülőjárat indulhat Budapest és Bangkok között

Fotó: 123rf.com

 

Hozzátette, tavaly 730 millió dollárral megdőlt a két ország közötti kereskedelmi forgalom csúcsa, és fontos thai beruházások jelentek meg a szálloda- és az élelmiszeriparban is, miközben a délkelet-ázsiai országban is növekszik a kereslet a magyar élelmiszeripari termékek, orvosi műszerek és gyógyszerek iránt.