Ősszel leállnak a vonatok a Balaton déli részén

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 01. 18:20

Szeptemberben folytatódik a dél-balatoni vasútvonal felújítása a Balatonboglár és Nagykanizsa közötti szakasszal, illetve a kapcsolódó vonalakkal, emiatt jelentős változásokra kell számítani.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint szeptember elsejétől december 9-ig folytatódik a Kaposvár–Fonyód vonal felújítása. A vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

A vágányzár idején módosul a menetrend a Budapest-Nagykanizsa, illetve a Balatonszentgyörgy-Keszthely vasútvonalon szeptember 11-től. Balatonszemes és Nagykanizsa között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni mindkét irányban, egyes vonatpótlók csak Balatonszentgyörgyig közlekednek.

Az ütemes gyorsvonatok autóbuszai Balatonszemes-Balatonszentgyörgy, illetve Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa között fekvő állomásokat nem érintik, ezért ezeken a szakaszokon ráhordó buszokkal lehet utazni. A keszthelyi állomásra, illetve onnan az ütemes gyorsvonatokhoz csatlakozó vonatok utasait Keszthely-Balatonszemes-Keszthely között vonatpótló autóbuszok szállítják.

Emellett a Pécs–Kaposvár–Tapolca–Celldömölk viszonylatú vonatok utasait Kaposvár–Fonyód–Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok szállítják.