Ősszel TUI lesz a Terra

Forrás: turizmus.com

 2015. május 21. 17:11

Csaknem két évtizedes megbízható jelenléte után ősszel kivonul a magyar piacról a Terra Reisen. A német TUI leányvállalata a legnagyobb, autós utazásokat kínáló utazásszervező lett Ausztriában és Magyarországon.

A márka továbbra is megmarad az osztrák piacon, bár a későbbiekben csak szállodákat kínál, itthon pedig az apartmanok és a házak értékesítését a TUI viszi tovább – nyilatkozta lapunknak Csákány Csaba, aki a kezdetek óta a Terra Reisen magyarországi igazgatója.

A szakember nagyon bizakodóan nézett az idei szezon elé, hiszen a foglalások tekintetében tíz százalékos növekedést könyvelhetnek el a tavalyi év hasonló időszakához képest. A német cég döntése mögött részben a GASP-projekt (vagyis fókuszban a német, osztrák, svájci és lengyel piac) tavalyi beindítását látja.

A Terra az elmúlt évek alatt a piac bővítése mellett a vendég pihenésének optimális megtervezésén fáradozott, valamint azon, hogy a szálláshelyek árai megfelelően tükrözzék a szolgáltatások minőségét. Célterületei közül kiemelten kezelte Horvátországot, mint olyan desztinációt, amely évről évre növekedést tud elérni a magyarok körében. 2015-ös katalógusában 6 oldallal bővített a horvát kínálatot, s immár hagyományossá vált nyári tanulmányútját idén is a horvát tenger mellett tartotta május 16-20. között.

 

A 24 fős study tourra kiemelt partnereit hívta meg, akik Dél-Dalmácia kínálatát járták végig Omistól Gradacig, valamint Hvar szigetén. A szállások ajánlataiban alsó árkategóriás, önellátással kínált kétcsillagos apartmanházak ugyanúgy szerepeltek, mint két-, három-, négycsillagos, esetenként all inkluzív ellátást kínáló tengerparti szálláshelyek.