Összeolvad az Air India és a Vistara

Forrás: turizmus.com

 2022. november 30. 12:51

A Singapore Airlines (SIA) és a Tata Sons (Tata) megállapodásának értelmében a közös tulajdonukban lévő Vistara beolvad az Air India-ba, ezzel megalakul India vezető légitársasági csoportja. A Singapore Airlines 250 millió USD értékű befektetésével 25,1%-os részedést szerez az Air India csoportban.

A Singapore Airlines és a Tata megállapodtak abban is, hogy további tőkeinjekciókat nyújtanak szükség esetén a 2022/23 és 2023/24 pénzügyi években a megnövekedett Air India működésének elősegítésére.

A Vistara jellegzetes színe a padlizsánlila

Fotó: Facebook

A maximum további 615 millió USD értékű hozzájárulás az összeolvadás lezárását követően kerülhet kifizetésre a pénzügyi tervtől és más finanszírozási lehetőségektől függően - tájékoztatott a Singapore Airlines magyarországi GSA-je, a Tensi Aviation.

India az egyik legdinamikusabban fejlődő ország és a világ 3. legnagyobb légi piaca. A Singapore Airlines a tranzakcióval jelentősen megnöveli indiai jelenlétét és megerősíti a multi-hub stratégiát ezen a rendkívül nagy és gyorsan növekvő piacon.

Az integráció eredményeként az Air India (beleértve a Vistarát, az Air India Expresst és az AirAsia Indiát) lesz az egyetlen indiai légitársaság, amely hagyományos és fapados szolgáltatást is tud nyújtani a piaci igényeknek megfelelően.