Összeolvadhat a Korean Air és az Asiana

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. november 17. 09:33

A globális versenyben jobb pozíciókhoz juthat így a koreai repülési ágazat.

A Korean Air november 16-án bejelentette, hogy meghatározó tulajdonrészt kíván szerezni riválisában, az Asiana Airlines-ban 1,6 milliárd dollárért, ezután pedig egybeolvasztanák a két szállítót annak érdekében, hogy "az összehangolt járathálózat és az alacsonyabb költségek révén a koreai repülési ágazat még versenyképesebbé váljon".

A közleményben azt is írják, hogy "a 100 milliónál kisebb lélekszámú országokban általában csak egyetlen teljes körű szolgáltatást nyújtó légitársaság működik, míg nákunk kettő."

Ez komoly versenyhátrányt jelent számunkra olyan országokkal szemben, mint Németország, Franciaország vagy Szingapúr, ahol csupán 1-1 jelentősebb full service légitársaság működik.

Dél-Korea nem képes eltartani két full service légitársaságot

Fotó: Korean Air / Facebook

Azt is hangsúlyozták, hogy a két légitársaság résidőinek hatékonyabb kihasználása Szöul Incheon Nemzetközi Repülőterét versenyképesebbé teheti majd a repülőteret Ázsia főbb gyűjtő-elosztó pontjaihoz képest.

Az összeolvadás révén az utasok kényelmesebb utazási és átszállási lehetőségek között válogathatnak majd - olvasható a közleményben.