Osztrák élmények mutatkoztak be Budapesten

Szerző: Csémi Klára

Forrás: turizmus.com

 2024. március 25. 10:35

Ausztria turisztikai kínálatára hívta fel hazai utazási irodák képviselőjének figyelmét az a 13 osztrák kiállító, akik az Österreich Werbung (ÖW) meghívására érkeztek Budapestre.

A Hilton Budapest falai közt megrendezett workshopon mutatkozott be az Österreich Werbung új reklámfilmje. A résztvevők megismerkedhettek Borsi Valériával, az Österreich Werbung régi-új munkatársával is, a szakember a médiával és az utazási irodákkal való kapcsolattartásért felel. A nyári kampány során már az új kreatív anyaggal és logóval találkozhatunk mind az online térben, mind a nyomtatott sajtóban és a kültéri reklámokon.

 

Tartalmas program sok érdekességgel

A program első előadása azt a kérdést járta körül, miként lehet fenntartható és környezettudatos a rendezvényszervezés. Dubán Kitti, a HighVibes Kft. marketing menedzsere számos részlettel szolgált azzal kapcsolatban, mi mindenre érdemes figyelni az erőforrások és a felhasznált eszközök terén már a tervezés, majd a rendezvény megvalósítása során.

A továbbiakban hat osztrák szakember egy-egy osztrák régióra vagy városra hívta fel a figyelmet Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung magyarországi irodájának vezetője és Borsi Valéria kérdéseire válaszolva. Rebecca Speidel a Tirol tartománybeli, kristályékszereiről híres Swarovski Kristallwelten munkatársa elmondta, hogy a cégalapítás százéves évfordulóján, 1995-ben Wattensben megnyílt létesítmény a legnépszerűbb ausztriai célpontok egyike. A kiállítótermek szemkápráztató installációkkal és hatalmas választékkal várják az érdeklődőket. A csoportos látogatásra érdemes legalább két órát szánni, de a gyerekekkel érkező családok akár fél napot is eltölthetnek itt. A csoportok idegenvezetőinek a belépés díjtalan, munkájukat a business lounge szolgáltatásai teszik könnyebbé.

Petra Ipsmiller a Bécstől mindössze 3 km-re lévő klosterneuburgi apátságra hívta fel a figyelmet, amely ingyenes parkolóval, pincéjében pedig temperált borokkal várja a vendégeket. A szőlő Ausztria legrégibb szőlőbirtokáról származik. Önmagában látványosság a 600 méter hosszú járatokkal rendelkező, patinás pince, korszerű megvilágításáról több mint ezer égő gondoskodik. Az év folyamán számos rendezvény vonzza a látogatókat.

A Habsburgok világába bepillantást engedő Schönbrunn Grouphoz számos kiemelkedő helyszín tartozik

Fotó: 123rf.com

Alsó-Ausztriát és Bécset, pontosabban az Imperial Austria Palaces Service GmbH-t Orbán Zsolt képviselte. A Habsburgok világába bepillantást engedő Schönbrunn Grouphoz számos kiemelkedő helyszín tartozik, így a schönbrunni császári palota, a Sisi Múzeum és a Bútor Múzeum, illetve a Bécstől kissé távolabb lévő barokk gyöngyszem, a Schloss Hof. Ez utóbbi falai között nyílt meg a Császári esküvők című időszaki kiállítás

Kétségtelenül kihagyhatatlan látnivaló a Schönbrunni Állatkert, a világ legrégebben folyamatosan működő állatkertje is.

A bécsi bútorművészetbe enged bepillantást a Bútor Múzeum, amelynek anyagát Mária Terézia bútorraktárának legszebb tárgyai alkotják. Ennek része a világ legnagyobb biedermeier gyűjteménye, de vannak modern bútorok is, amelyekből minden évben időszaki kiállítást állítanak össze.

Theresa Royer a Schladming-Dachstein sírégióból érkezett. Mint megtudhattuk, a síszezon zavartalanul zajlik és április 14-ig tart. Újdonság a kombinált felvonójegy, amellyel síelés és a mountain bike szerelmeseinek járnak kedvében, illetve a hüttékben kínált finomságok sora, amelyek egy négycsillagos szálloda séfjének közreműködésével a helyi termelők termékeiből készülnek. Részlegesen megújult az infrastruktúra, és a sírégió felső állomásán májustól új fogadóépület várja az érkezőket.

Salzburgról, Mozart városáról Andrea Minnich, a város turisztikai szervezetének marketing vezetője beszélt néhány fontosabb évforduló kapcsán. Mint kiemelte, érdemes a Dóm negyedből, a barokk város szívétől távolabbra is elkalandozni: a hegyoldalba épített Modern Művészetek Múzeumába, amely idén ünnepeli 20 éves születésnapját, valamint a városon kívülre, a hellbrunni kastélyba, amelyet a 450 éve született hercegérsek, Markus Sittikus hozott létre. Érdekes látnivalókat tartogat a 100 éve alapított Néprajzi Múzeum és az ugyancsak 100 éves Természet Háza. Említést tett egy további évfordulóról is, eszerint 140 éve készült el Fürst mester cukrászműhelyében az első Mozart golyó. A város kulturális kínálatának része a Dómban naponta meghallgatható 30 perces déli orgonakoncert, a Mirabell kastélyban megrendezett koncertek, valamint a Marionett Színház felnőtteknek is szóló zenés előadásai.

Az osztrák–magyar határhoz közeli, Stájerországbeli Riegersburg nevezetességeiről, a gyógyfürdők és az egykori vulkánok vidékéről Harald Wohnhas mesélt. Kiemelte a Friedrich Hundertwasser tervei szerint megvalósult Bad Blumau fürdőt, a riegersburgi várat, amely egy kihunyt vulkán tetején áll, a híres Zotter csokoládégyárat, valamint a térség egyedi nevezetességét, azt a 70 családi vállalkozásból, étteremből és műhelyből álló láncolatot, amelyet a B 66-os út köt össze egymással.