Őszi Nyitott Balaton – vasúton is

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 26. 20:12

Díjmentes kerékpár-szállítási lehetőséget biztosít a MÁV-START a Balatonfenyvesi Kisvasúton utazóknak az „Őszi Nyitott Balaton" rendezvény ideje alatt, azaz szeptember 25. és október 5. között.

A vasúttársaság a kombinált Balaton Mix jegyekben foglalt utazási lehetőséget is egy nappal, október 4-éig meghosszabbítja.

Szeptember 25. és október 4. között rendezi meg a Balatoni Regionális TDM Szövetség és a Magyar Turizmus Zrt. az Őszi Nyitott Balaton rendezvényt, amelynek ideje alatt a Balaton Mix jegy plusz egy napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra a Balaton körüli vasútvonalakon, és a tavat átszelő hajójáratokon. A háromnapos Balaton Mix jeggyel két alkalommal, a hétnapos Balaton Mix jeggyel három alkalommal lehet utazni. Bővebb tájékoztatás a Balaton Mix oldalán olvasható.

A plusz egy napi utazás igénybevételének feltétele, hogy legalább egy napot az akció időpontjában szeptember 25. és október 4. között kell utazni. A ráadás napon kerékpár is szállítható díjmentesen.  Az utazásra használt plusz egy napot az utasnak kell a menetjegyre ráírnia az „utazás napja" szöveggel kijelölt rész alá. A kedvezmény valamennyi típusú Balaton Mix jegyre érvényes.

A díjmentes kerékpárszállítás lehetőségével az az utas élhet a Balatonfenyvesi Kisvasúton, aki a viszonylatra érvényes menetjeggyel vagy utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik. Díjmentesen személyenként egy darab kerékpár (akár tandem is) szállítható. Speciális igény (például utánfutós kerékpár szállítása) esetén is csak egy kerékpárjegynek megfelelő díjmentesség vehető igénybe. A kerékpárszállító kocsibanvonatonként maximum 16-18 kerékpár elhelyezésére van lehetőség. Tekintettel a kisvasút korlátozott, de bővíthető kerékpárszállító kapacitására, a kedvezmény csoportos igénybevételét előre jelezni kell a +36 85 361 831-es telefonszámon. Bővebb információ a Balatonfenyvesi Kisvasút oldalán olvasható.