Öt felújított kikötőt adtak át a Velencei-tó partján

Forrás: turizmus.com

 2023. június 27. 17:42

A pákozdi Szúnyog-szigeten tartott ünnepélyes keretek között hétfőn átadták az elmúlt hónapokban, a Velencei-tó öt helyszínén felújított közforgalmi hajóállomásokat.

A Pannónia Szíve Program keretében korszerűsített, modernizált kikötők (Agárdon, Gárdonyban, Pákozdon, Velencén és Sukorón) mindenben megfelelnek a kor elvárásainak, valamint jelentősen hozzájárulnak a térség vonzerejének növeléséhez, a helyiek és a nyaraló vendégek komfortérzetének javításához – írták a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A megújult pákozdi kikötő mólója

Fotó: Ványi Ákos

A hajóállomások korszerűsítési, modernizálási munkálatai két ütemben zajlottak.

Az I. ütemben a RONEKO Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a parti létesítményekkel (vizesblokkok, parkolók), valamint a villamossággal (hajók elektromos töltői, közvilágítás) kapcsolatos munkákat végezte el.

Új vizesblokkok a pákozdi kikötőben

Fotó: Ványi Ákos

A fejlesztés II. ütemében a QDAM Építőipari és Kereskedelmi Kft. gondoskodott a vízijárművek közlekedését segítő napelemes jelzőárbócok, a kikötői bakok, kikötői pilótafák elhelyezéséről, a meglévők átalakításáról, cseréjéről, továbbá a személyi biztonságot szolgáló korlátok és egyéb tartozékok (mentőgyűrűk, csáklyák) elhelyezéséről.