Siófok játékosan: foci a strandon, kávé a város felett, halacsinta

Forrás: turizmus.com

 2016. november 04. 11:46

Siófok neve az ország nagy részének egyet jelent a forró nyárral, a homokos vízparttal, a pihenéssel és a kikapcsolódással. Siófok azonban ennél több akar lenni: célja, hogy az év minden napján emlékezetes programokat kínáljon vendégeinek.

A város arra törekszik, hogy bármely évszakban érkezzen ide a vendég, úton-útfélen játékos érdekességekkel, vidám apróságokkal találkozzon, amelyek emlékezetesebbé teszik az itt töltött időt. Már ma is sok ilyen példa van, de a cél, hogy a következő években megtöbbszöröződjön a számuk.

 

Vízi múltidézés

Amikor kitavaszodik, akkor irány a Balaton. Lehet, hogy a strandoláshoz még hideg lesz, de a sétahajózáshoz biztosan nem. A siófoki kikötőből a hagyományos járatokon felül rendszeresen induló nosztalgiahajók megidézik a száz évvel ezelőtti balatoni hangulatot, fedélzeti borkóstolóval téve teljessé a kirándulás élményét.

Focimeccs a strandon

Ha nyár, akkor strand, ez nem kérdés. Mindenki hosszasan tudná sorolni, mi mindent lehet csinálni ilyenkor a víz mellett a napozástól a vízibiciklizésig. Azt azonban kevesen tudják, hogy a siófoki strandon még focimeccsre is lehet menni. Nyáron ugyanis itt csapnak össze a világ legjobb strandlabdarúgó válogatottjai, köztük természetesen a magyarokkal. Látványos cselek és gólok a pályán, fergeteges hangulat a lelátón, hideg sör – kell jobb program egy forró nyári hétvégére?

Kávé a város felett

A hideg téli napokon kevesen mondanának nemet arra, hogy egy kellemes kávézó ablakán keresztül, forró italt kortyolgatva nézzék, ahogy a hó lassan belepi a várost. A város főt éri víztornya kávézójának legtetején, negyvenöt méteres magasságban a teljes balatoni körpanorámát egy helyben ülve élvezhetjük – a torony ugyanis forog is!

Halacsinta

A palacsinta az egyik leghagyományosabb strandétel, gyakorlatilag nincs olyan pontja a Balaton partnak, ahol ne lenne kapható. Siófokon azonban alaposan továbbgondolták ezt a fogást: a palacsintatésztába halpástétom került, hozzá saláta és szósz. Így született meg a halacsinta, az őszi halfesztivál különlegessége. Amelyet még egyedibbé tesz, hogy jelenleg sehol máshol nem lehet megkóstolni az országban.

Hétvégi Siófok

Érezte már úgy, hogy sűrű hétköznapok után jó lenne valamilyen program a hétvégére? Nos, Siófokon mindig kínálkozik valami érdekesség. A kínálat az operettfesztiváltól a maratonfutásig, a bulizástól a vitorlázásig terjed, így évszaktól függetlenül mindig van miből választani. Irány Siófok, és garantáltan nem fog unatkozni a hétvégéken.