Öt új úti cél Budapestről a téli menetrendben

Forrás: turizmus.com

 2016. november 10. 16:42

A nyári időszakban bevezetett 19 új járat után a Budapest Airport most további 5 új útvonalat szerepeltethet a téli menetrendben a Wizz Air, a Ryanair és az easyJet jóvoltából.

A téli időszakban hagyományosan sokkal kisebb volt a forgalom még évekkel ezelőtt, mostanra azonban ez a szezon sem marad el sokkal a nyári kínálattól – hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. A szakember szerint ma már sokkal több lehetőség van, ha pár napra, vagy egy-két hétre magunk mögött akarjuk hagyni a hideget, ráadásul Európán belül is óriási a választék a városok között.

 

A Wizz Air heti három járatot kínál Budapest bolgár testvérvárosába, Szófiába, heti egyet-egyet pedig két kanári-szigeteki desztinációba: Fuerteventurába és a hét nagy sziget közül a legkeletebbre fekvő Lanzarote-ba. Ezekkel együtt a Wizz Air már a hétből három kanári-szigeteki célállomásra repíti el utasait: a sort Tenerife kezdte tavaly áprilisban. A fuerteventurai járat október 30-án startolt, a lanzarote-i járat pedig pár nap különbséggel november 2-án követte.

Október 31-től heti három alkalommal, hétfőn, csütörtökön és szombaton közlekedik az easyJet járata Velencébe. A legnagyobb brit diszkont-légitársaság az utazástervezést is megkönnyíti: mindhárom napon más-más időpontban, egyszer kora reggel, egyszer kora délután, egyszer pedig késő este közlekedteti járatait, így az utasok akár kényelmi szempontokat figyelembe véve is választhatnak a menetrend kínálatából.

Februárban egyébként újabb easyJet-járat indulása várható: amszterdami úti céljával együtt a légitársaság nyolc járatot kínál Magyarországról.

A Ryanair november 1-jétől működteti nürnbergi napi járatát, amire egyébként régóta erős igény mutatkozott: Bajorország második legnagyobb városában mintegy 60 ezer magyar él, így mind személyes, mind üzleti szempontból fontos célállomás. Nürnbergi járatával együtt a Ryanair összesen húsz útvonalat kínál Budapestről.