Keleti életérzés, biofil dizájn és gyémánthotel – ősszel is elkényeztet a török riviéra

Szerző: Joszkin Daniella

Forrás: turizmus.com

 2022. november 02. 17:30

A török riviéra legszélesebb kínálatát nyújtó hazai utazásszervezője, a Sun & Fun Holidays Magyarország az elvárásokon felül teljesítő 2022-es nyári szezon után cégcsoporttagjával, a Last Call Travel Kft.-vel közösen ismét exkluzív török úttal jutalmazta legsikeresebben értékesítő partnerirodáit.

A 30 fős csapat október 16-tól egy hetet tölthetett Antalya térségében, ahol a résztvevőknek nem volt mást dolguk, mint kötetlenül jól érezni magukat az ötcsillagos luxusszállodák nyújtotta körülmények között. A tanulmányútra kiadónk, a Turizmus Kft. is meghívást kapott.

Az őszi szezon beköszöntét szinte egyáltalán nem lehetett érezni: a charterjárat telt házzal landolt, a szállodák maximális telítettségen üzemeltek, az egy-két napig tartó hűvösebb idő ellenére is a tengerpart tele volt, esténként pedig élő zene és diszkó gondoskodott a szórakozásról. A bazárokban továbbra is változatos kínálattal, ugyanakkor már szezon végi árakkal lehet számolni, így aki nem ragaszkodik a 30 fok feletti hőmérséklethez, és bírja a hűsítő tengervizet, az bátran jöhet a jóval kedvezőbb árfekvésű szeptember–októberi időszakban is.

 

Arab miliő bűvöletében

A kényeztető hetet a csapat a beleki régió legjobb ár-érték arányú szállodájában, a Spice Hotel & Spaban nyitotta. Az arab világot idéző, marokkói stílusban épült szálloda a nevéhez hűen egy jó adag fűszerként szórja a keleti életérzést a vendégekre. Ugyan a minimalista stílus kedvelőit is megfoghatja az itteni design, de leginkább mégis azok érezhetik itt jól magukat, akiket a vibráló színekben pompázó finom anyagok – a bíborvörös és kék bársonykárpit, a brokát, az aranyszínű kiegészítők –, a kellemes félhomály, valamint a narancsvirág és szantálfa illata varázsol el. Időnk java részét mi is a Casablanca bárban töltöttük, ahol nagy dózisban élvezhettük az autentikus miliőt.

A Spice Hotel & Spa marokkói stílusú belső terei

Fotó: Joszkin Daniella

A szálloda menedzsmentje részéről tartott rövid prezentációból megtudhattuk, hogy a hotel gondosan ápolt növényzettel teli hatalmas területen helyezkedik el, 5100 négyzetméteres medencerendszerében szabadtéri fűtött rész is található, sparészlegével, 546 szobájával, a luxusvillákkal és a hozzájuk tartozó exkluzív szolgáltatásokkal, aquaparkkal, baba- és gyerekbarát lehetőségeivel itt minden megtalálható, ami egy ötcsillagos luxusszállodától elvárható.

A Spice Hotel & Spa hatalmas medencerendszerét dús növényzet öleli körbe

Fotó: Joszkin Daniella

Sun Garancia és más kedvezmények

A hotel prezentációja után a Sun & Fun Holidays képviseletében Hámos Patrícia, a foglalási központ vezetője és Kovács Lilla, a marketing és partnerkapcsolatok felelőse rövid ízelítőt adott a cégük idei és 2023-as terveiről.

Többek között megtudhattuk, idei év végéig történő előfoglalások esetén jelentős kedvezményt biztosítanak egyrészt a szállások árából, másrészt egyes törökországi foglalásoknál akár ingyenes kirándulásra vagy féláras vecsési parkolásra is van lehetőség. A 2023-as szezonban Törökországba Budapestről 17, Debrecenből heti 2 charterjáratot, a görög, ciprusi, bulgáriai és egyiptomi charterekkel együtt pedig összesen heti 42 járatot terveznek indítani. Az iroda mottója a minőség és biztonság, így ezeket szem előtt tartva jövőre a vagyoni biztosíték mértékét 2 milliárd forinttal kalkulálják. Újdonságként már bevezették a Sun Garancia csomagot, amelynek megkötésével kezességet vállalnak arra, hogy ha a későbbiekben drasztikusan emelkednének a piaci árak és így a szolgáltatások költsége is, a Sun Garanciával kötött foglalásokra nem alkalmazhatnak további ármódosítást. Emellett a Sun Comfort 1 és 2 csomagok továbbra is elérhetőek, a részletekről ITT lehet olvasni.

A kényeztető tanulmányút meghívói és meghívottjai

Fotó: Joszkin Daniella

A best price hotelek tekintetében is kiemelkedő a kínálatuk az egyes desztinációkban, a török régióban, mintegy 100 ilyen szálloda van a portfólióban.

Az egyes úti célok, az útlemondási csomagok és a foglalási háttér ugyanúgy és ugyanezekkel a feltételekkel elérhető a Sun & Fun Holidays cégcsoporttagjánál, a Last Call Travelnél is, ahol jövőre szeretnének már hajóutakra, egzotikus és körutazásokra, valamint kulturális városnézési programokra is fókuszálni.

 

Biofil dizájn és tradicionális hammam

A csapat a harmadik napon Side felé vette az útját és két éjszakát töltött a 2019-ben nyitott, 230 szobás Side Royal Style Hotelben. A szálloda 7 km-re fekszik az óvárostól, közvetlen szomszédságában hosszan nyúló bazársor található, homokos tengerpartja pedig egy rövid, kényelmes sétával, vagy transzferbusszal is elérhető. A szálloda vendégei átjárhatnak a szomszédos Side Royal Palace testvérszállodába, ahol a főéttermet kivéve valamennyi szolgáltatást ugyanúgy igénybe lehet venni.

Biofil dizájn a Side Royal Palace-ban

Fotó: Joszkin Daniella

A hotel belső tereit az utóbbi évek legnépszerűbb lakberendezési trendjét, a biofil dizájnt alapul véve alakították ki. A biofília, vagyis a fenntartható, természetközeli és természet szeretetét életre hívó építészeti megoldás a természetes anyagok, mint a fa és a terméskő használatával, a föld színeinek alkalmazásával és sok-sok élő növényzetével rendkívül letisztult, meleg és barátságos környezetet teremt.

A hotel otthonos atmoszférája mellett az egyik legkedveltebb része az igazi eszpresszót kínáló Coffee Shop Company kávézó volt. Török nyaralás nincs is tradicionális hammam nélkül, a szállodában nekünk is lehetőségünk nyílt egy testet, lelket frissítő, közel háromórás igazi törökfürdő-élményre.

Esti fényekben a Side Royal Style és testvére, a Side Royal Palace

Fotó: Joszkin Daniella

Hogy ne csak a passzív pihenésnek szenteljük az időt, Gökçe Hiçyilmaz, a magyar nyelven is beszélő idegenvezetőnk kalauzolásával tettünk egy rövidebb sétát Side kikötőjében, valamint betértünk a Manavgat körzetben található Dickman Textile egyik áruházába is. Ez a fix áras üzlet főként azoknak lehet érdekes, akik inkább nyugodtan, alkudozás nélkül szeretnének ruhát, táskát, szuvenírt vásárolni.

A keleti fűszerek hatalmas választéka igazi helyi attrakció

Fotó: Joszkin Daniella

Gökçe egész heti kényelmünk mellett gondoskodott arról is, hogy aktuális turisztikai és kulturális érdekességekkel kapcsolatos információkhoz is hozzájussunk. Megtudtuk például, hogy az energiaválság miatt egyre több tehetősebb német és brit nyugdíjas dönt amellett, hogy télen akár egy hónapot is itt töltenek;Törökországban, valamint a beleki szállodákban is terveken felüli a téli foglaltság az edzőtáboros focisták és golfozók révén.

 

Pihenés és szórakozás a gyémánthotelben

Utolsó három éjszakára visszatértünk Belek legújabb és egyben legkülönlegesebb ékkövéhez, az idén júliusban megnyitott, 600 szobával, luxusvillákkal, spaközponttal, edzőteremmel, 36 lyukú golfpályával bíró, továbbá helikoptertranszferrel is megközelíthető Cullinan Belek szállodába.

Cullinan Belek, a nyers gyémántról elnevezett luxusszálloda

Fotó: Joszkin Daniella

A hotel nevét hallva azonnal a kulináris élvezetekre asszociálunk, ami valóban nem elhanyagolható, viszont a Cullinan név jelentése nem más, mint a valaha talált legnagyobb drágakő minőségű nyers gyémánt, amit az 1900-as évek elején bányásztak ki Dél-Afrikában. Az ebből készült drágakövek díszítik ma a brit uralkodói család koronaékszereit. Ahogy e gyémánt is rendkívüli és egyedi, úgy a Cullinan Hotel is egy ilyen ritka gyöngyszeme a török riviérának. A szállodában két fajta stílus keveredik, a belső terek egyértelműen a modern luxus szerint vannak kialakítva, míg a külső részeken megjelenik a modernizált afrikai stílus is, a kettő együtt pedig úgy van kombinálva színekben, formában, hogy minden tökéletesen passzol mindennel.

A Galapagos Bech Clubban este indul be igazán az élet

Fotó: Joszkin Daniella

A biofil design itt is előtérbe kerül, de ez már egy teljesen új színt, ahol a természetes elemek futurisztikus formával párosulnak, a látvány elképesztő, nem lehet betelni vele. Az egész komplexum területét átjárja a kellemes illat, halkan szól az újra hangszerelt afrikai zene. Este beindul az élet és a diszkó a hotel leglátványosabb építészeti remekművében, a Galapagos Bech Clubban. Ez az a hely, amire mindannyian azt mondtuk, egyszer mindenkinek látnia kell.

 

QR-kód a napernyőn

A kulináris élvezetekre visszatérve, a prémiumkategóriás italokból, koktélkülönlegességekből, a kézműves csokoládékból és süteményekből, valamint az osztrigától a rákig minden ételből a legjobb minőséget szolgálják fel. A meghatározott időben snackbárként üzemelő à la carte éttermekben az ultra all inclusive szolgáltatás keretében, igazi olasz pizzát, mediterrán halkülönlegességeket vagy díjnyertes döner kebabot lehet kóstolni. A díjnyertes jelzőt nem mi adtuk, állítólag világviszonylatban híres az itteni bárányhús elkészítési módja és íze, amit természetesen mi is teszteltünk, valóban mennyei volt.

Napozóstég a Cullinan Belek strandján

Fotó: Joszkin Daniella

A kiszolgálás maximális foka, hogy a napernyők számozott QR-kódokkal vannak ellátva, azokat beolvasva lehet online rendelni, így fel sem kell kelnünk a napágyról, még a tengerparton is kihozzák a gyümölcstálat és a koktélt.

A luxushét fénypontja a gálavacsorával egybekötött díjátadó volt, ahol a résztvevők mindegyike megkapta a legjobb értékesítőnek járó elismerés díját a Sun & Fun Holidays törökországi partnerirodája, a DE&HA Tourism igazgatóhelyetteséttől, Selçuk Yükseltől.

Belekben járva ne felejtsünk el betérni legalább este a fényárban úszó The Land of Legendsbe, üzletekkel, kávézókkal teli sétálóutcájában még akár egy káprázatos vízishow-műsort is elcsíphetünk.

***

Köszönjük az exkluzív élményeket Tolga Deniz Sariyücenek, a Sun & Fun Holidays Magyarország tulajdonos-ügyvezetőjének és csapatának, valamint a Last Call Travel Kft.-nek.

A keleti fűszerek hatalmas választéka igazi helyi attrakció