Ötcsillagos szállodák vízen és levegőben

Forrás: turizmus.com

 2016. november 13. 18:12

November elején a Qatar Airways és a Tengerjáró Kft. közel egyhetes, „koprodukciós” tanulmányút keretében mutatta be, milyen egyedülálló élmény az, ha a prémium szegmensben kapcsolódnak össze egymással a légi és a vízi szolgáltatások...

Az ötcsillagos szolgáltatók „szimbiózisára” jó példa a Qatar Airways és a Royal Caribbean együttműködése. A légitársaság járatai a magyar fővárosból – Dohán keresztül – heti 10 alkalommal repülnek Szingapúrba, ahonnan aztán a Royal Caribbean tengerjáróival válik beutazhatóvá a teljes délkelet-ázsiai régió.


A díjnyertes Qatar Airways már az economy osztályon is extra kényelmet és kényeztetést kínál a vendégeinek, business osztályát pedig a Skytrax világ legjobbjaként értékelte. Míg a Budapest–Doha–Budapest útvonalon az Airbus A320-as géptípus üzemel 12 business és 122 turista osztályú üléssel, addig a Doha–Szingapúr–Doha útvonalon a világ legújabb, legmodernebb Airbus A350-es típusú gépei közlekednek. Ez utóbbi, a Qatar Airways új fejlesztésű, széles törzsű (Extra Wide Body) gépe különösen meggyőző élményt nyújt: az A350-XWB ugyanis 247 turistaosztályú utast képes 3-3-3 üléses elrendezésben fogadni, míg a business osztályon 1-2-1 elosztásban összesen 36 fő kaphat helyet – ráadásul mindannyian közvetlen folyosókapcsolattal.

A gép azonban nemcsak okos térhasználatát, hanem egyedi formatervezését tekintve is kiemelkedik a hasonló méretű repülőgépek mezőnyéből. A Qatar Airways-nél már az economy class is a piaci konvenciókat túlszárnyaló módon elegáns, a business class belső terei pedig már nem is egy repülőgép, sokkal inkább egy privát klub elegáns enteriőrjét idézik…

 

Kalandok Szingapúrból

A Qatar Airways-zel a repülési élmény így azok számára is „első osztályú” lehet, akiknek a jegyük esetleg nem az. Ez az élmény ráadásul a levegő után a vízen is folytatódik, méghozzá a Royal Caribbean tengerjáróinak köszönhetően. Ha a Qatar Airways gépeire azt mondjuk (és azt mondjuk!), hogy valójában nem mások, mint ötcsillagos szállodák az égen, akkor a Royal Caribbean tengerjáróit is vízen úszó, luxushoteleknek kell neveznünk, hiszen vonzó elegyét kínálják az édes semmittevésnek, a világjárásnak és a megalkuvást nem ismerő gasztronómiai élvezeteknek. Túlzás nélkül grandiózus élményben lehet részük például azoknak, akik a Szingapúrból induló Mariner Of The Seas nevű luxuscirkáló fedélzetére szállnak fel, amelyen a novemberi study tour „ítészei” is személyes tapasztalatokat szerezhettek az „ötcsillagos koprodukcióról”.

A voyager class besorolású Mariner of the Seas a 2016/17-es téli szezonban (októbertől-márciusig) 3-4 éjszakás, rövidebb hajóutakat is kínál, de a januári és márciusi időszakban 1 hetes körutazásokat is tehetünk a fedélzetén – többek között – Thaiföld és Vietnám érintésével.  2017 tavaszától pedig már a legújabb ún. quantum class besorolású tengerjáró az Ovation Of The Seas is „vitorlát bont” Szingapúrból. Ezen 4 és 5 éjszakás körutazásokat tehetünk, Penang és/vagy Phuket megállókkal.

 

A Royal Caribbean más hajói is rendszeresen indulnak a térség felfedezésére Szingapúr kikötőjéből. A legkülönbözőbb desztinációkat összekapcsoló, változatos útvonalú csomagok révén megismerhetjük Délkelet-Ázsia meseszép tájait az élénk Kuala Lumpurtól kezdve a kozmopolita Hong Kongon keresztül egészen Phuket aranyló partjaiig, vagy épp a világörökség részét képező vietnámi Ha Long-öbölig.

 

A cikkben többször (és indokoltan!) használt „luxus” kifejezés azonban sokkal inkább vonatkozik a kínált szolgáltatások minőségére, semmint azok elérhetőségére vagy inkább elérhetetlenségére… A Qatar Airways és a Royal Caribbean, egymáshoz okosan kapcsolódó szolgáltatásai ma már a magyar utazóközönség többsége számára is versenyképes alternatívát jelenthetnek – például – a megszokott török riviéra, illetve a Mallorca, vagy Kanári-szigetek all-inclusive termékeihez képest. Érdemes tehát követni a két szolgáltató weboldalait, mert rendszeresen találhatunk akciókat és kedvezményeket!

 

Bővebb információ, foglalás és akciók:

 

Tengerjáró Kft.

www.rccl.hu

info@rccl.hu ; Tel.: 06-1-235-04-02

 

Qatar Airways

http://www.qatarairways.com/hu