Ötezer garantált szoba nyárra a Christian Tourtól

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2017. február 10. 19:30

Valós idejű foglalással, 350 szállodában 5000 garantált szoba érhető el a szezonban a Christian Tournál, amely idén Görögország mellett olasz, egyiptomi, bolgár és spanyol utazásokat is kínál, és külön szenior katalógust adott ki.

A magyar kiutazási piacra tavaly belépett Christian Tour háromállomásos országos roadshow-ja részeként február 9-én az InterContiental Hotelben mutatta be nyári árualapját, a rendezvényen Christian Pandel alapító-tulajdonos, Maged Erian ügyvezető, Bódis Márta irodavezető és Nyúl Miklós értékesítési vezető tájékoztatta terveikről viszonteladó partnereiket.

Az 1997-ben hét ország tour operatorai által alapított Christian Tour a Memento Group része, a csoporthoz tartozik még többek között a török és a spanyol piacon beutaztató tevékenységet folytató Memento Holidays, a Korfun két szállodát üzemeltető Memento Hotels, valamint a low-cost légitársaságok elvén működő Memento Bus busztársaság, amelynek flottáját 50 darab, 3 évesnél fiatalabb jármű alkotja. A cégcsoport 2016-ban 125 millió euró árbevételt realizált, az előző évhez képes 20 százalékos növekedést produkálva. A Memento Group stratégia központja Londonban található, amelyet azonban Hollandiába terveznek költöztetni a Brexit miatt.

A Christian Tour nyári úti céljai Magyarországról

Fotó: turizmus.com


A Christian Tour Romániában az egyik legnagyobb kiutaztató, 2014 óta jelen van Moldáviában is, és egy évvel ezelőtt egyszerre lépett piacra Magyarországon, Lengyelországban és Szerbiában. Jelenleg 44 irodájában 450 munkatársat foglalkoztat, legutóbb Tenerifén nyitott saját irodát.



A magyar piacon idén két katalógussal is jelentkezett az utaztató. Nyári árualapjuk meghatározó részét ezúttal is a görögországi kínálat alkotja. Korfut, Zakynthost, Rodoszt, Krétát (Heraklion) repülővel programozzák, az Olymposzi Riviérát, Thassost, Halkidit, Lefkadát és Pargát autóbusszal, illetve egyéni utasok számára is elérhető. A szálláshelyek választéka a stúdiótól az ötcsillagos hotelig terjed, a legtöbb helyre magyar idegenvezetőt telepítenek.

Szintén repülővel kínálják Budapestről két idei újdonságukat, az egyiptomi Hurghadát – ügyvezetőjük egyiptomi származású, innen ered a piac iránti bizalom – és a bolgár tengerpartot, valamint Spanyolországban Tenerifét és Palma de Mallorcát. A repülős úti célokat a Wizz Airrel repülik, amelynek járatain mindegyik desztináció irányába heti 40 block seattel rendelkeznek a nyári szezonban.

A cég kapacitásait jellemzi, hogy a szezonban 350 szállodában összesen 5000 szobára rendelkezik garanciális lekötéssel, további 20 ezer szobát pedig lekérésre tud foglalni. A szállások nagy része 25 százalékos early booking kezdvezménnyel érhető el március végéig.



A magyar piacon egyedülállónak számít másik idei újdonságuk, a Senior Voyage katalógus, amely az 55 éven felüli korosztályt szólítja meg, kifejezetten e célcsoport számára kínálva kedvezményes körutazásokat főszezonon kívül, az októbertől májusig terjedő időszakban, több időpontban. Az úti célokban közös, hogy a téli éghajlatuk kellemes, így Olaszországban Toszkána, valamint Nápoly és környéke, Spanyolországban Andalúzia fedezhető fel a 7 éjszakás túrákon. A csomagok négycsillagos szállodai elhelyezést, félpanziós ellátást, fakultatív és ingyenes kirándulásokat tartalmaznak.

Christian Pandel tulajdonos informatikai vonalról érkezett az utazási szakmába, így szívügye a cég online rendszereinek folyamatos fejlesztése. Mint hangsúlyozta, a Christian Tour teljes árualapja valós időben foglalható, amit B2B és B2C relációban egyaránt biztosítanak. Náluk nincsenek rejtett költségek, online rendszerük a végső árakat tünteti fel, és a teljes csomagárból számolják a viszonteladói jutalékot is. A partnerirodák által végzett foglalásokra ugyanakkor 48 órás opciót garantálnak.

A csoport további online platformjai közé tartozik a B2B viszonylatban működő mementobooking.com, aktuális nagy fejlesztésük, a hellohungary.hu szállásfoglaló oldal működési elvét pedig Pandel egyenesen a Bookingéhoz hasonlította.