Ötödik évadjára készül a Budapest Park

Forrás: turizmus.com

 2016. április 26. 15:40

Ötödik évadját kezdi csütörtökön Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol a magyar és nemzetközi koncertek mellett nagyobb nézőtér és Sportkert is várja az érdeklődőket.

Tavaly 330 ezer látogató fordult meg áprilistól szeptember végéig a park koncertjein - hangsúlyozta Gerendai Károly főszervező a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy ötödik évadját ünnepli az idén a 11 500 ember befogadására képes Budapest Park, amely mostanra megtalálta a helyét a főváros életében, Budapest és Európa egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyévé vált.

Gerendai Károly hangsúlyozta: az idén megnövelték a nagyszínpad nézőterét. Nagyobb figyelmet fordítanak a biztonságra is, a beléptetésnél fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak majd a látogatók: lesznek bombakapuk, a nagyobb táskákat pedig csomagmegőrzőben lehet majd elhelyezni. "Emiatt a közönségnek arra kell készülnie, hogy a szokottnál kicsit lassabb lesz a beléptetés" - tette hozzá.

A programról elmondta, hogy több fellépővel még folynak az egyeztetések. A Sziget zárónapján, augusztus 17-én este a Budapest Park ad helyet a fesztivál afterpartyjának, amelyen a brit Foals zenekar lép fel - jelentette be.

Csak a Budapest Parkban ad koncertet az idei szezonban a Halott Pénz és a Welhello, és innen indítja koncertsorozatát az Irie Maffia, de fellép a Punnany Massif is.
A külföldi fellépők közül kiemelte a Scootert, amely nyitó hétvégén lép fel, valamint a Modern Talkingot, amely szeptember 17-én ad koncertet.

 

Rimóczi Imre művészeti vezető elmondta, hogy az új Sportkertben LED-falon követhetik az érdeklődők az idei labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit, valamint terveik szerint a nyári olimpiai játékok közvetítéseit is.

Elmondta: a magyar válogatott a Budapest Parkból indul Franciaországba az Európa-bajnokságra, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen rendezendő Bon Voyage fesztivál keretén belül.

A művészeti vezető kiemelte, hogy a park területén új teraszokat hoztak létre, de a színpad dizájnja is megújult. Továbbra is működik a zenei tematikájú szabaduló szoba, valamint a Mizopöttöm kert, ahol minden hónap első vasárnapján várják programokkal a gyerekeket.
A nemzetközi fellépők közül a francia Zaz zenekarral, valamint Kanada legnépszerűbb punk-rock bandájával, a Billy Talent-tel is találkozhatnak a látogatók - emelte ki a művészeti vezető.