Ötödszörre is: mesebeli Afrika

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 15:08

Trópusi pálmák, szobrok, szavannák mélyét idéző dobszóló hívja az érdeklődőket az Utazás egyik társrendezvényére, az Afrika Expóra.

A néhány évvel ezelőtti kezdeti próbálkozásból és néhány standból mára komoly bemutatkozás lett – mondta a rendezvény főszervezője és „lelke” Szilasi Ildikó Afrika-szakértő, a fekete kontinens szerelmese.

A látogatók 26 kiállítót és 13 afrikai országot ismerhetnek meg az A Pavilon 101/A számú standján. A 600 négyzetméteres terület különleges dekorációval, hamisítatlan afrikai hangulattal várja az érdeklődőket, de kulturális programoknak, nemzetközi szakmai fórumnak és konferenciának is helyet ad.

A kiállítók között megjelennek többek között a Dél-Afrikai Köztársaság, Etiópia, Kamerun, Madagaszkár, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Szenegál, és Uganda, továbbá a diplomáciai képviseletek, nagykövetségek és üzleti alapú vállalkozások mellett az Afrikával foglalkozó jótékonysági szervezetek is bemutatkoznak a több szektort érintő kiállítás keretében.
A rendezvény közösségi tere és a kiállítás nagy színpadára tervezett kulturális programok izgalmas élményeket kínálnak. Hazai hírességek, afrikai témájú kvízjáték, Abdoul Camara szenegáli táncművész látványos dob- és tánc showja, könyvbemutatók, divatbemutató és afrikai kézműves foglalkozás teszi még vonzóbbá az Afrika Expót, és természetesen elsősorban a fekete kontinenst, amely jórészt még ma is ismeretlen a hazai közönség körében.