Ötszörös forgalomnövekedés húsvétkor

Forrás: turizmus.com

 2018. március 22. 11:44

Az apartmanok és a vendégházak mellett a négycsillagos hotelek ajánlatai a legvonzóbbak. A szállásadók sztárfellépőkkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és tradicionális gasztronómiai fogásokkal teremtenek húsvéti hangulatot.

„Ez a tavalyi húsvéthoz képest is 6,23 százalékos növekedés, ami még erőteljesebb lenne, ha a két extra hosszú szünet között több idő telt volna el” – mondja Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Az átlagos foglalási érték közel 60 ezer forint, míg SZÉP-kártyás fizetés estén csaknem 70 ezer forint, és minden ötödik vendég SZÉP-kártyával fizet. A húsvéti kikapcsolódás jellemzően családi program lesz, az átlagos vendégszám 3,4.

A foglalások közel fele apartmanba vagy vendégházba szól, csaknem ötödük pedig 4 csillagos hotelbe, de a 3 csillagos hotelek ajánlatai is jól fogytak a Szallas.hu adatai szerint. A foglalások fele mobilról érkezett, 45 százalékuk asztali számítógépről, 5 százalékuk pedig tabletről.

A fürdővárosok húsvétkor is népszerűek

Fotó: pixabay.com

Az előrejelzés alapján a legnagyobb mértékben Heves (14,19%), Borsod (12,09%) és Pest (8,26%) megye részesül a forgalomból. A húsvétot is népszerű fürdővárosainkban töltjük: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula viszik a prímet. Erős forgalomra és vendégtömegre számíthat a főváros, Miskolctapolca, Zalakaros, Szeged, Pécs, Hévíz és Siófok is. A legvonzóbb programok között most is ott van az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély és a Gödöllői Királyi Kastély is. A legkelendőbb határon túli célpontok Szováta, Parajd, Gyergyószentmiklós, Pozsony, Krásnohorská Dlhá Lúka (Várhosszúrét), Tátralomnic, Besztercebánya.

Gyermek- és családi programokkal csábít a legtöbb szállásadó

Lesznek sztárfellépők és különböző hagyományos fogások, de a legnagyobb hangsúlyt a gyerekprogramokra fektetik a szállásadók. Jelvénygyűjtés, nyuszi-buli, bábszínház, tojásfestés és gyermekkoncert is szerepel a partnereink repertoárjában. A felnőttek esetében a kedvezményes wellness-szolgáltatások, az ajándék alkoholos italok és extra nyitvatartás a kényeztetés legfőbb eszközei.

(x)