Otthonról dolgoznak a Gruber Travel munkatársai

Forrás: turizmus.com

 2020. március 16. 20:05

Miután a kormány úgy döntött, hogy a bevásárlóközpontoknak délután háromkor be kell zárniuk, a Gruber Travel plázákban működő irodáinak dolgozói március 17-től átállnak az otthoni munkavégzésre.

A koronavírus okozta válsághelyzetben, az ország számos utazási irodájához csatlakozva, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének irodabezárási ajánlásának eleget téve, a kormány korlátozásaira tekintettel és a dolgozóik, illetve ügyfeleik egészségének megóvása érdekében a Gruber Travel március 17- től határozatlan időre szünetelteti a személyes utaskiszolgálást az összes irodájában  (Eurocenter, Árkád, Westend, Köki Terminal, Shopmark, Dunakeszi) – tájékoztatta utasait az iroda.  Azt is bejelentették, hogy munkatársaik egy része home office üzemmódban dolgozik. Ezzel követik több hazai irodának (STA Travel, Anima Travel stb.) napokban bevezetett gyakorlatát.Az iroda arra kéri az utasait, hogy próbáljanak meg hiteles forrásokból tájékozódni az aktuális helyzetről a kormány, illetve a Magyar Utazási Irodák Szövetsége vonatkozó weboldalán.

"A kialakult szituációban fokozott nyugalomra és jól átgondolt, megfontolt döntésekre ösztönözzük Önöket, melyek meghozatalában szívesen adunk javaslatokat, tanácsokat. A világ országai arra buzdítanak mindenkit, hogy ne mondja le senki a befoglalt utazását, szállását, csak módosítsa és tetesse át egy esetleges későbbi időpontra! Mindannyian szeretünk utazni, új helyeket és embereket megismerni, mentsük meg együtt a világ utazási irodáit, légitársaságait, szállodáit és az idegenforgalom összes szereplőjét!" – zárul az iroda közleménye.