Óvatosan terveznek télre a charterezők

Forrás: Turizmus Panoráma

 2014. október 16. 13:17

A téli szezonra még mindig az óvatos tervezés, a visszafogott árualapok jellemzőek, a tour operatorok szívesebben maradnak a bevált és jól teljesítő, kisebb kockázatot jelentő programjaiknál – írja októberi számában a Turizmus Panoráma.

Mivel a Neckermann jelentős növekedést ért el idén Tenerifén is, bízik benne, hogy a télen közlekedő, budapesti indulású charterjáratuk szintén sikeres lesz, csakúgy, mint a számos egyéb síút, mediterrán hajós csomag (MSC hajós körút tenerifei indulással) és egzotikus újdonság (Antigua, Barbados, Grenada, Tobago, Dél-afrikai Köztársaság, Namíbia), melyek értékesítése már zajlik.

Az IBUSZ a tél előtt még bízik az őszi időszak sikerében, melyben városlátogatásokat, körutazásokat kínálnak sok újdonsággal. A téli egzotikus utak esetében a legnagyobb lekötés Mexikóban, Kubában és Indonéziában van, ahol kombinált körutazásokkal ötvözik a pihenést. Növelték a kapacitást Dominika és Srí Lanka, valamint a Maldív-szigetek tekintetében, és újdonságként felvették a palettára Floridát és Dél-Amerikát, ahol körutazásokkal, üdülőprogramokkal és hajóutakkal kombinálják az ott-tartózkodást. A jó előfoglalási számok alapján erős keresletre számítanak télen.

 

A Kartago Toursnál egész éves úti cél marad Hurghada, s innen busszal Marsa Alam. Tunézia szintén benne marad a kínálatban, igaz, január–februári szünettel. A téli árualap tartalmazza Madeirát, Algarvét, a Zöld-foki-szigeteket és kis kapacitással Dubait, illetve prágai indulással rengeteg más egzotikus úti célt.

A Green Travel is készen áll a télre, az árualapban a már megszokott Dubai, Thaiföld és Maldív-szigetek mellett idén is lesz Kuba, illetve újdonságként Mexikó és Panama, továbbá városlátogató programok Rómába, Isztambulba, Nápolyba.

Idén először jelent meg téli árualappal a Taurus Reisen, péntekenként közlekedik majd egészen május 1-jéig a monastiri charterük, április 25-ig szombatonként a hurghadai. Már zajlik az értékesítés, náluk nagyon keresettek a szilveszteri csomagok.

Az Unitravel fő téli útjai csoportos előfoglalásokkal Thaiföld, Kuba, Tanzánia/Zanzibár, Dubai, Vietnam, Brazília, Mexikó lesznek, illetve egzotikus körutakat indítanak az alábbi országokban: India (kétféle), Mexikó (kétféle), Argentína‒Chile, USA (nemzeti parkok), Malajzia‒Szingapúr, Vietnam‒Laosz‒Kambodzsa. Télen is elérhetők az árualapban európai városlátogatások, máltai szilveszter, továbbá síutak.

A Sun & Fun télen is kínálja Hurghadát, valamint árualapjukat színesíti még India, Thaiföld és a Maldív-szigetek. Szilveszterre is lesznek speciális ajánlataik.

Az Anubis Travel télen tovább programozza Egyiptomot heti charterrel, valamint Jordániát charterrel és menetrend szerinti járatokkal. Elérhető az árualapban Izrael, Thaiföld és Dubai, utóbbi kettő csak szálláshelyekkel, nem csomagba foglalva.

Télen a Robinson Tours a bulgáriai síterepekre helyezi majd a hangsúlyt, de emellett már a 2015-ös nyárra koncentrálnak, szeretnének minél előbb kijönni a jövő évi árualappal.