Pag sziget és Korfu a Terra Reisen katalógusában

Forrás: turizmus.com

 2015. január 19. 15:35

Az Utazás Kiállítás előtt jelenik meg a Terra Reisen idei, magyar nyelvű katalógusa. A 172 oldalas kiadványt ország (Horvátország, Olaszország, Ausztria, Görögország, Szlovénia) szállásajánlatát tartalmazza. Idén először a horvátországi Pag sziget és Korfu is foglalható.

„Az újdonságok beemelését az árualapba a kereslet indokolta: annak ellenére, hogy Pag szigete korábban csak a német nyelvű katalógusban szerepelt, az utasok kedvelték és relatív nagy arányban foglalták, éppúgy, mint a Jón-tenger legészakibb szigetét, Korfut. Két tematika, a wellness lehetőséget kínáló szálláshelyek és az európai városlátogatások viszont kikerültek az idei katalógusunkból, hogy helyet adjanak azoknak a szállásoknak és célterületeknek, ahol nagyobb a mozgás" – mondta lapunknak Csákány Csaba, a Terra Reisen magyarországi igazgatója.

A szállások közé – a német katalógushoz hasonlóan - a korábbinál nagyobb arányban kerültek be a jó ár-érték arányú és kitűnő fekvésű mobilházak, a szállástípus ugyanis egyre népszerűbb a hazai utazók körében, a foglalások száma a több mint duplája lett a korábbinak. A felső kategóriás szegmensben ötcsillagos szálláshelyekkel bővítették a kínálatot Olaszországban és Horvátországban egyaránt.

Csákány Csaba a 2014-es évről elmondta: a magyar utazóközönség továbbra is imádja az Adriát, a korábbi évekhez hasonlóan Horvátország és Olaszország ment a legjobban. Egész évre vetítve utasaik fele választja Horvátországot, főszezonban ez az arány a 65 százalékot is eléri. Az iroda a tavalyi évet 4 százalékos forgalombővüléssel zárta.

Az új katalógust az értékesítő partnerek a január 14-17. között megtartott Terra Napok során ismerhették meg. A 45 meghívottnak arra is volt lehetősége, hogy belekóstoljon Karintia téli idegenforgalmi kínálatába.

A Terra Reisen1750 szálláshelyet tartalmazó, német nyelvű katalógusa egyébként december óta az irodákban van. A számok szerint az utasok kezdik megszokni és megszeretni az előfoglalási lehetőségeket: karácsony előtt 20 százalékkal többen foglalták le 2015-ös nyaralásukat, mint 2013 hasonló időszakában.