Pálinkát kóstoltatnak az utasokkal a repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2023. március 04. 12:17

Hazánkban vendégeskedő külföldiek számára indított egy hónapos pálinka népszerűsítő kampányt az Agrármarketing Centrum (AMC). A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található Heinemann Duty Free Skycourt üzletében nemcsak megízlelhetik, de hazautazás előtt meg is vásárolhatják a hungarikumot.

A forgalmas légikikötőn keresztül naponta több tízezer ember távozik és érkezik, így ideális helyszín, hogy az utazók megismerhessék és meg is kóstolhassák nemzeti italunkat – írja az AMC lapunknak eljuttatott közleményében.

A március 31-ig tartó kampány során négy hétvégén át kóstolhatják a híres magyar italt a budapesti repülőtér vámmentes zónáján áthaladók. A promóció célja, hogy az utazóközönség megismerhesse, megkóstolhassa és igény esetén rögtön meg is vásárolhassa nemzeti italunkat.

palinkakostolas

A pálinkát 2013-ban vették fel a hungarikumok közé

Fotó: Agrármarketing Centrum

A kóstoltató pultnál négyféle ízzel ismerkedhetnek az arra járók a következő időpontokban:

  • Március 3–5. 10:00–20:00
  • Március 10–12. 10:00–20:00
  • Március 17–19. 10:00–20:00
  • Március 25–26. 10:00–20:00


A magyar pálinkát 2004-ben nyilvánította eredetvédetté az Európai Unió, 2008-ban pedig az úgynevezett pálinkatörvény szabályozta, milyen kritériumok szerint lehet egy alkoholos italt pálinkának nevezni. Ennek értelmében a pálinka olyan gyümölcspárlatot jelent, amelyet Magyarországon termesztett vagy vadon termett gyümölcsből készítettek, valamint cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végezték.

palinkakostolas

A promóció célja, hogy az utazóközönséget megismertesse nemzeti italunkkal

Fotó: Agrármarketing Centrum

Fontos követelmény még, hogy az italt legalább 37,5%-os alkoholtartalommal kell palackozni és semmilyen módon nem lehet ízesíteni, édesíteni vagy színezni, leszámítva a hordós és gyümölcságyas érlelést. A pálinkát 2013-ban vették fel a hungarikumok közé.