Párizs beleerősít

Forrás: turizmus.com

 2016. április 06. 17:05

A novemberi merényletek után a francia főváros turisztikai szervezetei nagy sebességre kapcsolnak a turisták visszacsalogatása érdekében. A promóciókkal nem csupán az „elvesztett" vendégeket, hanem a visszatérőket is megcélozzák.

A tavaly novemberi terrortámadások nyomán visszaeső beutazó forgalom lassanként magához tér – hangzott el az április 5–6-án Montpellier-ben megrendezett Rendez-vous en France workshopon tartott sajtóbeszélgetésen. A párizsi illetékesek hangsúlyozták: a város fontos nevezetességeit és látnivalóit nonstop őrzik és kamerákkal figyelik a lakosok, valamint a turisták biztonsága érdekében. (A fokozott intézkedések persze nem csak a fővárosra értendők: a francia beutaztató workshop résztvevőinek ruházatát és táskáit az esemény helyszínén, valamint az esti fogadásokon biztonsági őrök vizsgálták át – roppant kedvesen, több nyelvet beszélve.) Az elbizonytalanodó turisták meggyőzése érdekében pedig igyekeznek minél szélesebb körben terjeszteni az üzenetet – így például nemrég Tokióba látogatott magas rangú delegáció, hogy a japán piacon erőteljes promócióba kezdjenek.

 

A tavaly 85 milliós látogatószámmal büszkélkedő Franciaország nem tett le azon céljáról, hogy a forgalmat 2020-ra a 100 milliós határra tornázza fel – mondta Olivier Poivre, a francia külügyminisztérium kulturális nagykövete, aki szerint a turizmust nagyon is komolyan kell venni, és ennek szolgálatába kell állítani a francia diplomáciai és egyéb külképviseleteket is.

A diplomata bemutatta a Grand Tour nevű „útlevelet". amely 18 nyelven ajánlja a franciaországi kulturális attrakciókat idén nyárig bezárólag, és jövőre biztosan lesz folytatása.

Pierre Schapira, a párizsi kongresszusi és turisztikai hivatal ügyvezetője szintén a kultúrát emelte ki városa kínálatából, megemlítve az angol nyelven is elérhető színházi előadásokat, valamint a visszatérő vendégeket megcélzó, felfedezésre váró látványosságokat, valamint az új attrakciókat.

Francois Navarro, a Párizs-Ile de France régió igazgatója szerint a látogatók három legfőbb motivációja a gasztronómia, a vásárlás és a kultúra – utóbbi érdekében pedig összefogtak Normandiával, hogy az impresszionisták nyomába invitálják a turistákat.