Ezzel az olimpiai festésű géppel repülhetnek a magyarok a párizsi ötkarikás játékokra

Forrás: turizmus.com

 2024. május 30. 16:10

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottsággal közös sajtótájékoztatón leplezte le egyedi festésű repülőgépét amely a 2024. évi nyári olimpiai játékokra szállítja a hazai sportolókat és szurkolókat. A Team Hungary feliratú gép többek között a Budapest és Párizs-Orly útvonalon repül a mai naptól.

A Wizz Air február végén együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. Ennek értelmében a magyar csapat tagjait a Wizz Air hivatalos légitársasági partnerként szállítja az olimpiai játékokra. Az olimpikonok menetrendszerű járattal utaznak, így számtalan Budapest–Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.„A magyar olimpiai csapat létszáma a mai napon 161 fő, ami az elkövetkező néhány hétben még nőni fog, számításaink szerint körülbelül 180 és 190 között lesz a sportolói küldöttség létszáma a tartalékokkal együtt" – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a repülőgép bemutatásán.

A magyar olimpiai csapatot, valamint a szurkolókat is szállító Wizz Air-gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette, büszkék arra, hogy ezzel a különleges festésű repülőgéppel utazhat a csapat összes tagja az olimpiára, és bíznak benne, hogy augusztus 12-én minél többen jönnek majd haza az aranygéppel. Megköszönve a lehetőséget a Wizz Airnek, örömét fejezte ki, hogy ez alkalommal a magyar sportolók is már az odaúton érezhetik, mennyire fontosak és milyen sokan támogatják őket.

Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár kiemelte: sporttörténeti pillanat, hogy a magyar csapat ilyen exkluzív, egyedi dizájnnal ellátott géppel utazhat a magyar főváros és a játékok helyszíne között.

A különleges festésű Team Hungary repülőgép megjelenésén a Wizz Air csapata mellett egy főként mérnökökből álló, 13 fős szakmai csapat két hónapon keresztül dolgozott. A jármű két oldalán található, 50 apróbb darabból álló grafikát egy külön erre a célra fejlesztett szoftver segítségével alkották meg, míg maga a dekoráció felvitele egy hétig tartott.

A Wizz Air arany sávokkal díszített gépén szerepel a Team Hungary felirat, a magyar címer és az ötkarika is

Fotó: Wizz Air

Tischner Roland, a Wizz Air üzemeltetési vezetője a repülőgépről elmondta: legmodernebb technológiával készült Airbus A321neo tavasszal érkezett meg a hamburgi Airbus gyárból.

A Wizz Air 2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve hat új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Az utazni vágyók hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek.