Partnereivel ünnepelt a 30 éves Microcosmos

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 08. 12:23

Csak a nevében „kicsi", a magyar beutaztató MICE piacon az egyik vezető DMC-vé nőtte ki magát az elmúlt 30 év alatt a Microcosmos, amely nagyszabású partival ünnepelte jubileumi születésnapját pénteken.

Több mint kétszázan jöttek el a KIOSK Budapest étterembe, sokan a születésnaposnak kijáró virágcsokrokkal, ajándékokkal, hogy együtt ünnepeljenek a „lányokkal".

Az alapító-tulajdonos Rácsai Ágnes (managing director) mellett szintén 30 éve dolgozik a Microcosmosnál Réfi Dóri (director of business development, résztulajdonos) és 15 évvel ezelőtt – még gyakornokként – csatlakozott hozzájuk Méry Linda (director of operations). Már a következő generáció is képviselteti magát a cégben friss lendülettel és ötletekkel, Rácsai Cecília (project manager) és Körmendy Szandra (junior project manager) személyében. Szórádi Nóra office és IT managerként, Liszai Csilla asszisztensként segíti a munkát. A csapat a közelmúltban további két új kollégával, Oláh Dorottyával és Bíró Alexandrával egészült ki – mutatta be az ügyvezető egyesével munkatársait a partin.  Az időnként felmerülő nagyobb létszámigényt freelance kollégák bevonásával oldják meg.

A Microcosmos csapata élőben és a képmontázson, amit a vendégek raktak ki

Fotó: Microcosmos

„Hiszünk abban, hogy a munkánkkal szebbé tudjuk tenni a világot" – fogalmazott Rácsai Ágnes. Felidézte, hogy a cég 30 éve minden külső tőkebevonás nélkül jött létre, s azóta is stabil alapokon áll és teljes függetlenségnek örvend. Ma már a világ vezető cégeinek, multinacionális nagyvállalatoknak dolgoznak, és a szakmai szervezetekben is hallatják hangjukat.

 

Avicii-től a 100 buszos transzferig

A születésnapi partin természetesen helye volt a múltidézésnek és a vidám pillanatoknak is. Az elmúlt néhány évből – mely időszak számos nehézséget és új kihívásokat támasztott a MICE piacon –rövid személyes videókkal, az érintett munkatársak, külső partnerek megszólaltatásával idéztek fel olyan rendezvényeket, amelyek vagy a létszám, vagy a feladat összetettsége, vagy éppen a megrendelő lehetetlenséggel határos elvárásai, igényei miatt kerültek a „leg"-ek közé – utólag már a történések humoros, ironikus oldalát kiemelve.

Közülük is különösen emlékezetes maradt a Micrososmos munkatársai számára a mód, ahogy sikerült egy energiaital márka promóciós rendezvénye számára megfelelő helyszínt találni, ahol Avicii volt a sztárfellépő. Egy tavalyi nagyrendezvény, egy nemzetközi tanácsadó cég 1700 fős éves összejövetele, embert próbáló közlekedéslogisztikai feladataival vonult be a cég történelmébe, amit 240 főnyi irányítószemélyzet segítségével, egyszerre 100 kisbusszal a város 10 különböző szállodája és a Millenáris Park között kellett várakozás nélkül lebonyolítani egy héten (!) keresztül.

Tortabontás előtt

Fotó: Microcosmos

Az est során több együttműködő partnerének Microcosmos 30 Challenge díjjal köszönte meg a beutaztató iroda a közös munkát. A parti kötetlen részében a meghívott vendégeket a finom falatok mellett élő zenével, greenbox fotózással és Taste & Play játékkal szórakoztatták, az est megkoronázásként pedig felvágták a születésnapi tortát is.

Több mint kétszázan jöttek el a születésnapi partira

Fotó: Microcosmos

Frissítés: Elkészült a születésnapi parti rövid videója, ami felidézi az esemény hangulatát. Kattintson a nyílra!