Partnert vált a budapesti földi kiszolgálásban a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2014. december 01. 13:21

A Wizz Air változtatásokat vezet be a budapesti utaskezelési szolgáltatójával kapcsolatban.

Döntésére azután került sor, hogy – mint közleményében fogalmaz - kiderült, az alvállalkozó „több esetben nem felelt meg a légitársaság elkötelezettségének, hogy barátságos és gördülékenyutazási élményt biztosítson utasainak".

A WIZZ szolgáltatásokat, úgy mint a helyszíni jegyértékesítést, a poggyászfeladást és ellenőrzést, valamint a reptéri utasfelvételt Budapesten a Malév GroundHandling, vagy annak valamely alvállalkozója végzi. A Wizz Air minden beszállítójának és azok alvállalkozóinak is meg kell felelniük a légitársaság barátságos szolgáltatást megkövetelő normáinak – írják közleményben. Eszerint, miután több panasz érkezett a budapesti reptéren történő poggyászellenőrzés miatt, a Wizz Air a kézipoggyász ellenőrzési folyamatot érintő változtatásokat vezet be a Malév GroundHandlinggel közösen.

Diederik Pen, a Wizz Air üzemeltetési igazgatója úgy nyilatkozott: földi kiszolgáló partnerét, a Malév GroundHandlinget felszólították, hogy a WIZZ utasok esetében függessze fel alvállalkozója, a Budport szolgáltatásainak használatát. Helyette alternatív megoldásokat próbálnak kidolgozni, amely jobban megfelel az elvárásoknak.

A légitársaság tájékoztatása szerint felkérték a teljes útvonalhálózat mind a 104 repülőterén a földi kiszolgáló partnereket, hogy a poggyászméretek vizsgálatakor az ésszerűség és a méltányos rugalmasság jegyében engedjék fel a kézipoggyászokat a fedélzetre akkor is, ha a fogantyú vagy a kerekek kilógnak a méret vizsgálatára alkalmas keretből. Végrehajtják továbbá az online, a repülőtereken és a beszállókártyákon elhelyezett információs anyagok teljes körű felülvizsgálatát, hogy biztosítsák, utasaik helyesen értelmezik a poggyászszabályzatot – áll a közleményben.