Passautól Budapestig, a Dunán

Forrás: turizmus.com

 2015. június 29. 18:17

A tekintélyes Bunte német társasági magazin a közelmúltban tette közzé a legdivatosabb utazási trendek listáját, amelyen Budapest is szerepel.

Az első jelszava: több mint wellness. Zene, jóga, meditáció, pszicho-coaching, diéták – elsősorban nők részére. Boldogsághormont adagoló túráknak is nevezik ezeket, amelyeket csendes, nem a tömegeknek és családoknak szánt szállodákban tartanak, Németországtól  Olaszországig.

A másik tipikus téli-nyári szórakozás: faházakban, hüttékben, hegyek, természetes anyagok és bioételek között eltöltött napok, elsősorban a német nyelvterületeken.

Az afrikai túrák és szafarik ismét divatba jöttek, ahogyan kevesebbet beszélnek az eboláról.

A shoppingoló-múzeumnéző rövid európai kirándulások változatlanul divatosak, még mindig sztár Barcelona.

Kifejezetten trendi dolog privát lakásokban eltölteni néhány éjszakát, hírességek angol kastélyától prágai otthonokig. Ezzel a kanapészörfös és lakáscserés – valaha undergroundnak számító - irányzatokat vonják be a „hivatalos" turizmusba.

Hajón ringatózva megtekinteni városokat a Duna mentén, Passautól Budapestig szintén népszerű. A Rosa-Flotte hajói a városközpontokban kötnek ki, így könnyen sétálgathatnak a turisták Krems, Melk, Bécs, Pozsony és Budapest utcáin.

A Közel-Kelet luxusországai a tehetősebbeknek szólnak, vezet Abu-Dhabi.