Patkányinvázió egy indiai repülőgépen

 2014. augusztus 06. 18:22

Átmenetileg kivonták a forgalomból az Air India légitársaság egyik repülőgépét Újdelhiben, mert patkányok seregével a fedélzetén érkezett meg Kalkuttából.

A The Times of India beszámolója szerint az Airbus A-321 légibusz hétfőn este, a leszállás után nem indulhatott el következő útjára, az utasok kiszállása után rögtön egy hangárba vitték patkánymentesítésre.

A légitársaság egy névtelenséget kérő tisztségviselője elmondta a lapnak, hogy elvileg akár csak egyetlen patkány előfordulása után is rágcsálómentesíteni kell minden repülőgépet, mert a patkányok az elektromos kábelek elrágásával irányíthatatlanná tehetik a gépet és légi katasztrófát idézhetnek elő. Szerinte világszerte előfordulnak patkányok a repülőgépeken, és csak azért nem történnek szerencsétlenségek, mert az állatok rendszerint el vannak foglalva az utasok által elpotyogtatott ételdarabok elfogyasztásával.

A kalkuttai „patkányjáratot” azért küldték fertőtlenítésre, mert a személyzet különösen sok, több tucat patkányt látott szaladgálni az utastér hátsó felében. A rágcsálók az illatozó ételek szagát követve, a cateringgel jutnak fel a repülőgépek fedélzetére.