Pécsről és Harkányból is indít nemzetközi járatokat a FlixBus

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 12:50

Pécset és Harkányt is bekapcsolta nemzetközi hálózatába a FlixBus. A két városból mostantól közvetlenül lehet utazni zöld távolsági busszal cseh, szlovák és horvát úti célokra.

Jelenleg három országba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a busztársaság az új megállókból. Csehországon belül Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony, Horvátországban pedig Valpó, Eszék, Diakovár és Bród érhető el közvetlenül FlixBusszal. Eleinte a hét öt napján indulnak buszok minden irányba. A Baranya megyei városokból a legtávolabbi úti célra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok, Pécs és Eszék között például 2 óra az út.

Pécsről közvetlen buszjárattal érhető el most már Pozsony is

Fotó: 123rf.com

„A FlixBus az elmúlt négy évben komolyan bővítette a regionális hálózatát. Tavaly már 16 ország közel 200 célállomására kínáltunk közvetlen összeköttetést Magyarországról. A következő lépés most már az, hogy minél több embernek biztosítsunk átszállás nélküli közösségi közlekedési lehetőséget a fővároson kívül is" – idézi a társaság közleménye Arany László regionális ügyvezető igazgatót.

Budapesten a Népliget, Kelenföld, Mexikói út és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megállókon kívül több magyar városból is indulnak nemzetközi járatok. Pécs és Harkány mellett jelenleg Győrből, Szegedről és Siófokról is foglalhatók összeköttetések.