Pekingi fotók a budapesti repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2018. április 24. 11:31

Peking és Kína csodálatos világát mutatja be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér indulási szintjén megnyílt fotókiállítás.
A Beijing Capital International Airport kiállításával viszonozza a Budapest Airport azt a gesztust, aminek révén tavaly a magyar főváros és a budapesti repülőtér mutatkozhatott be a pekingi légikikötőben.

A kínai főváros Beijing Capital International Airport által üzemeltetett repülőtere a világ egyik leggyorsabban fejlődő légiközlekedési csomópontja, amely tavaly majdnem 96 millió érkező és induló utast kezelt. Ezzel az Egyesült Államok-beli Atlanta mögött a második legforgalmasabb repülőtér a világon, olyan csomópontokat maga mögé utasítva, mint Dubaj, Los Angeles vagy éppen Tokió. A nyári menetrendi időszakban az Air China légitársaság heti négy nap, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik Peking és Budapest között. A modern Airbus A330 típusú gépek menetrend szerint 19.40-kor érkeznek Budapestre és 21.10-kor indulnak vissza a kínai fővárosba.

 

A kiállítás egyik képe

Fotó: turizmus.com

„Az elmúlt három évben a két ország közötti légiforgalom közel 80%-kal bővült. 2014-ben 90 ezer kínai utas látogatott Magyarországra, míg 2017-ben ez a szám már 230 ezerre nőtt. Örömmel látjuk, hogy a Budapest Airport a Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatásával intenzíven dolgozik további kínai desztinációk Budapesttel való összeköttetésén.” hangsúlyozta dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a megnyitó ünnepségen.

A két főváros repülőtere között már évekkel ezelőtt elkezdődött a testvéri kapcsolatok kiépítése, ennek részeként a légikikötők vezetői évente egy alkalommal találkoznak, hogy személyesen is eszmecserét folytassanak a légiközlekedési iparág legfrissebb fejleményeiről. Ebbe a sorozatba illeszkedik a Beijing Capital International Airport vezetőjének, HAN Zhiliang elnök-vezérigazgatónak a budapesti látogatása, amelynek során megbeszéléseket folytatott Jost Lammersszel, a Budapest Airport vezérigazgatójával és munkatársaival a magyar-kínai légiközlekedési együttműködésről.