Ne legyen babonás, a legolcsóbb repülőjegyeket péntek 13-án foghatja ki

Forrás: turizmus.com

 2023. október 15. 13:06

A Kayak metakereső motor szerint repülőjegyárak szempontjából igen kedvező nap a péntek 13-a.

Sok ember van annyira babonás, hogy nem időzíti péntek 13-ára a fontos teendőit. Pedig a Kayak keresőmotor szerint repülős utazáshoz érdemes ezt a napot választani, mivel kimondottan jó árakat foghatunk ki.

Az idei év elején, január 13-án például az USA-ból Európába tartó járatokra körülbelül 39 százalékkal olcsóbban lehetett jegyet váltani, az Egyesült Királyság belföldi járatainak jegyei pedig nagyjából 19 százalékkal kerültek kevesebbe, mint más napokon a Booking Holdings metakereső motorja szerint.

A Kayaknál eddig ez a péntek volt az egyik legkeresettebb az évben, ennek ellenére ez volt azoknak a napoknak az egyike, amikor a legkedvezőbbek voltak az árak. Laure Bornet, a Kayak Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős alelnöke szerint ugyanis a légitársaságok és az utazási irodák eleve arra számítanak, hogy a babona miatt visszaesik a kereslet. Vannak olyan légitársaságok, például a KLM, a Ryanair vagy a Lufthansa, amelyek még az ülések számozásakor is kihagyják a 13-as számot.

A repülős utazást tervezők kimondottan jól járhatnak, ha péntek 13-ára vesznek repülőjegyet

Fotó: 123rf.com

Rossz híre ellenére péntek 13-a a repülőgép-szerencsétlenségek szempontjából nem olyan kedvezőtlen nap. Sőt az Aviation Safety Network 2013-ban készített statisztikai elemzése azt mutatja, hogy még szerencsésebb is lehet, mint a többi: a halálos kimenetelű légi balesetek száma péntek 13-án átlagosan 0,067, míg más napokon 0,091– írja a Euronews Travel.

A portál még annak is utánanézett, hogy 13-a legközelebb jövő szeptemberben és decemberben esik péntekre.