Péntektől itt az Uber utódja

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 18. 16:06

Péntektől Budapesten is elérhető lesz a Taxify nevű, az Uberre hajazó taxiszolgáltatás, amely ugyanakkor a fővárosban meghatározott fix tarifával működik.

Az észt cég közleménye szerint a Taxify hivatalos engedéllyel rendelkező budapesti taxitársaságként indul majd, tehát az Ubertől eltérően a fővárosban megállapított fix áron, azaz kilométerenként 280 forintért közlekedő, 450 forintos alapdíjért, 70 forintos percdíjjal kiálló sárga taxikról van szó – írja az Index.

Viszont maga a taxirendelő applikáció kísértetiesen hasonlít az Uberére, vagyis a rendelés gombnyomásra, a telefon GPS-pozíciója alapján történik, a mobilapplikációban követhető az utazás, a fizetés pedig automatikusan történik, az alkalmazásban megadott bankkártyával – mindez növeli a komfortot és csökkenti a visszaélési lehetőségeket.

A cég nem titkolt célja, hogy applikációjával "gyorsan meghódítsa az erre fogékony, és az Uber magyarországi kivonulásával hoppon maradt közönséget". Az alkalmazást a cég szerint az első bejelentést követően már több ezren letöltötték Budapesten.

A Formula.hu azt írja, a Taxify különösen nagy hangsúlyt fektet a sofőrök képzésére a megjelenéstől a viselkedésen keresztül egészen az egységes, barátságos kommunikációig, és ígérete szerint már az első naptól kezdve egy érezhetően más szolgáltatást fog nyújtani, mint a hagyományos taxitársaságok. A cég ugyanakkor előre türelmet és megértést kér az esetleges kezdeti hibák és problémák előfordulásáért, a tervek szerint szeptember elsejére lesz kiforrott a szolgáltatása.

A 2013-ban Észtországban alakult szolgáltatás 13 országban működik (Magyarország, Észtország, Litvánia, Lettország, Finnország, Fehéroroszország, Csehország, Románia, Szerbia, Örményország, Mexikó, Hollandia és Dél-Afrika), 600 ezer felhasználójával a leggyorsabban növekvő technológia alapú személyszállítási vállalat a Baltikumban és a kelet-európai régióban.