Újabb dél-amerikai ország vezeti be a digitális nomádoknak szóló vízumot

Forrás: turizmus.com

 2023. december 21. 15:36

Nemsokára egy újabb dél-amerikai országban tartózkodhatunk akár évekig digitális nomádként.

Peru – követve Brazília, Argentína, Kolumbia, Ecuador és Uruguay példáját – digitális nomádoknak szóló vízumot vezet be, így már a hatodik ország lesz a dél-amerikai régióban, amelyik ilyen típusú vízumot kínál.

A vízum egy évig teszi lehetővé a távmunkások számára, hogy Peruban éljenek, és meghosszabbítható. A látogatók jelenleg legfeljebb 183 napig tartózkodhatnak az országban turistavízummal.

Az új vízum bevezetésének célja, hogy a hosszú távú tartózkodás lehetőségének felkínálásával külföldi szakembereket vonzzon az országba, akik turisztikai szolgáltatások vásárlásával és egyéb módon felpörgetik a gazdaságot.

Már Peruban is eltölthetünk legalább egy évet digitális nomádként

Fotó: 123rf.com

Peruban egyre több digitális nomád él. Különösen a fővárosban, Limában, amin nem is lehet csodálkozni: a tengerparti város és környéke gyönyörű, számos ragyogó múzeummal, régészeti lelőhelyekkel és fantasztikus ételekkel.

Ráadásul a megélhetés is olcsó Peruban, a Numbeo online adatbázis szerint 87 százalékkal jobban ki lehet jönni a pénzből, mint Olaszországban, 112 százalékkal jobban, mint Franciaországban, és 120 százalékkal jobban, mint az Egyesült Királyságban – írja a Time Out.