Pesszimisták a német tour operatorok

Forrás: turizmus.com

 2016. január 04. 15:05

A foglalási adatok alapján borúlátóak a német utazási irodák a 2016-os évet illetően, a korábbiakhoz képest a téli és a nyári szezon útjaira is sokkal kisebb az érdeklődés.

Az fvw.com turisztikai portál szerint a trend főként az elmúlt hónapok terrorcselekményeinek tudható be, amelyeknek a média is folyamatos és nagy figyelemmel szentelt. Mindezek hatására a forgalom csökkent, illetve sokan megváltoztatták korábbi elképzeléseiket.

Novemberben például 2,7 százalékkal estek vissza a foglalások a német utazási irodáknál, igaz, a foglalások értéke 5,3 százalékos bővülést mutatott. Ennek oka szakértők szerint a magasabb árfekvésű hajós utak változatlan népszerűsége, e téren ugyanis az értékesítés 14,2 százalékkal emelkedett, az előfoglalások pedig 21,5 százalékkal. A számok viszont azt mutatják, hogy mint a szabadidős utazások, mind az egyéb csomagajánlatok terén visszaesés tapasztalható.

 

Egy decemberi felmérés szerint ugyan az utazási irodák fele elégedett volt az értékesítésével és harmaduk ugyanolyan jónak látta a novembert, mint az azt megelőző hónapot, a válaszokból az is kirajzolódott, hogy a 2016-os év már aggodalommal tölti el őket. Csak 17 százalékuk bízik benne, hogy a negatív trendek megfordulnak, és csupán 14 százalék bízik magasabb bevételekben.

A piac 10 százalékát lefedő TAA szerint a vendégek szeretnek ugyan prospektusokat gyűjtögetni, de ezt csak ritkán követi konkrét foglalás, Németországban napi 8 utazási irodába betérő vendégből csak 4 kér konkrét tanácsokat, s mindössze kettő foglal.

Forrás:

http://www.fvw.com/index.cfm?event=showarticle&cid=11245&pk=151154