Philadelphia: többszörös elsőség

Forrás: turizmus.com

 2018. március 12. 19:40

Nagy reményeket fűz az American Airlines a május elején induló Philadelphia-Budapest járathoz, amelytől már az első évben jövedelmezőséget várnak, és főként az amerikai piacra építenek.

A május 4-én debütáló járat kapcsán a világ legnagyobb légitársaságának vezetői a budapesti amerikai nagykövetség kereskedelmi attaséjának rezidenciáján adtak tájékoztatást a szakma és újságírók részére. Ahogy Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta, érezhetően nő az igény a transzatlanti járatok iránt, tavaly 10,2 százalékkal, 476 ezerre nőtt az Amerikai Egyesült Államokba utazók száma. Az utasok 88 százaléka szabadidős céllal indul, és a legnépszerűbb városok New York, Los Angeles és Las Vegas, de az idén nyáron már 73 ezer ülés áll rendelkezésre a közvetlen járatokon.

Az American Airlines térségünkért felelős vezetőjétől, Tom Lattigtől megtudtuk: a jelenleg a világ 50 országának 350 célállomására napi 6700 járatot üzemeltető légitársaság tavaly kiemelkedően jó évet zárt: nem csupán 209 milliós utasforgalommal, de kiemelkedően jó pontossági mutatókkal zárt. A fuvarozó 9 hubja közül a philadelphiai nem csupán a keleti part egyik kapuja, de kimondottan kényelmes, átlátható, utasbarát repülőtér, amely gyors átszállást kínál több mint 100 észak-amerikai célpontra. Roberto Antonucci, az AA térségünkért felelős kereskedelmi vezetője kérdésünkre elmondta: a Philadelphia-Budapest járat töltésében nagyjából 80 százalékban amerikai utasokra számítanak, akik a kiváló csatlakozási lehetőségeket kihasználva érkeznek európai útjukra, főleg a folyami hajózásra. A foglalási adatok nagyon biztatóak, és Budapest a legkeresettebb európai célállomásaik közé tartozik. A magyarországi útvonalat kiszolgáló Boeing 747-es gépek felújítva, 28 férőhelyes business osztállyal és nívós fedélzeti ellátással közlekednek.

Nő az igény a transzatlanti járatokra

Fotó: turizmus.com

Philadelphia számos szempontból első Amerikában: bár a keleti parton „csak” a második legnagyobb metropolisz, itt létesült az első börtön, kórház, könyvtár, tőzsde, egyetem, pénzverde, áruház, miközben kulturális életére sem lehet panasz – mondta el Svetlana Yazovskikh, a Philadelphia Convention and Visitors Bureau nemzetközi igazgatója. A New Yorktól másfél, Washingtontól 2 órányi útra fekvő várost elsősorban az USA történelmében betöltött szerepéről ismerik, de a látnivalók (amelyek akár gyalogszerrel is bejárhatóak) több napos programlehetőséget biztosítanak a látogatóknak. A szakember kiemelte a szabadtéri és a beltéri művészeti alkotásokat, a város falait borító 4000 falfestménytől kezdve a Barnes Foundation egyedülálló impresszionista kollekcióján át a világ legnagyobb városi parkjáig, a Central Parknál tízszer nagyobb Fairmont Parkig. És mint kiderült, itt a vásárlás is élményszámba megy: az adómentesség mellett lenyűgöző áruházakkal is csábít Philadelphia, mint például a Macy’s hatalmas orgonájával. Az ide érkezők szállásáról pedig a belvárosban 12 ezer szállodai szoba gondoskodik, de további fejlesztések is készülnek: a Four Seasons például a város most épülő legmagasabb felhőkarcolójának tetején nyit majd luxuszállodát.

Kapcsolódó cikkek